Sistemele computerizate de rezervari - instrument de dezvoltare a servciilor de ticketing

Trimis la data: 2014-11-06
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Marina_B
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Rez computerizata in transp aerian de pasageri in regim regulat a inceput o data cu introd sistemelor info performante, ca rez al dezv acestora, a nr in crestere de pasageri si de curse, a intrarii in circ internat turistic a tot mai multe zone de pe glob.
Distrib prod urm crearea posib de vizualizare si resp, rezervare si vanzare a prod companiilor aeriene in medii cat mai largi.
Conceptual are in vedere distrib orariilor, a disponibilitatii de locuri si a tarifelor aplicabile, ca si a serv conexe transp aerian - hotel, car rental, transp feroviar, autorizatii carti de credit etc.
Conceptual are in vedere distrib orariilor, a disponibilitatii de locuri si a tarifelor aplicabile, ca si a serv conexe transp aerian - hotel, car rental, transp feroviar, autorizatii carti de credit etc.
In SUA cca 90% din distributie se face prin CRS-uri iar in europa cca 80%
CRS-urile presupun stab urmatoarelor categorii de relatii intre comp aeriene:

- companii partenere/vendori de system (acele comp care au participat la const CRS-ului resp, sunt actionare in CRS si au stability National Distribution Companies in terit lor.
- Companii affiliate(acele comp care distrib CRS resp in terit lor, fara a avea insa calit de actionare. Aceste comp incaseaza o parte din "booking fee-ul" ptr rez effectuate de agentii din terit lor, pe cursele comp participante in CRS.)
- Companii participante( acele companii care semneaza contracte de participare in CRS-uri si platesc booking fee ptr rez effectuate prin CRS pe cursele lor)

CRS-ul stab relatii si cu agentiile de turism in baza carora acestea primesc echip si softul CRS-ului, ptr a puea efectua rezervarile si vanzarile prin intermediul sistemului si beneficiaza de trainingul pers in utilize systemului. Sistemele de rezervari s-au extins cu efecte poz asupra companiilor posesoare dar si efecte negative asupra altor companii care nu au adoptat aceste sisteme. Au existat situatii in care companii care posedau sisteme de rezervari au refuzat altor companii posib participarii la sistemul resp si chiar le-au sabotat vz de bilete. Din aceste motive ICAO a adoptat in 1988 un sist de reguli generale de utilize a sist de rezervare la nivel internat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.