Sistemul de operare Windows

Trimis la data: 2010-11-03 Materia: Informatica Nivel: Liceu Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 1697
Autor: Mihai mihai Dimensiune: 14kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Pentru multi utilizatori primul contact cu Windows '98 va fi prilejuit de instalarea sistemului de operare pe propiile calculatoare. Pentru simplificarea operatiuni de instalare, programul Setup pentru Windows '98 a fost refacut in intregim, astfel incat sa ofere o mai mare flexibilitate si un grad mai inalt de personalizare decat Windows '95. Incepatori si utilizatorii de nivel mediu nu vor mai fi confruntati cu o multime de intrebari pentru configurare, la care s-ar putea sa nu stie sa raspunda, iar utilizatori avansat i nu-si vor mai vedea rabdarea pusa la incercare.

Pe parcursul procesului de instalare, Windows '98 detecteaza configuratia componentelor si dispozitivelor hardware din calculator si foloseste aceste informtii pentru a instala driverele si a inregistra datele corespunzatoare in Registry. Windows '98 furnizeaza mecanisme de detectare si configurare a componentelor hard, precum si asistenta la detectarea pentru numeroase tipuri de dispozitive.

III.Interfata sistemului de operare Windows '98.
Indiferent de interfata de lucru folosita Windows '98 contine versiuni imbunatatite ale instrumentelor de lucru presentate pe suprafata de lucru in Windows '95, mai exact bara de tskuri si meniul Start.

Windows 95 a introdus cu butonul Start bara de tskuri. Misiunea barei de tskuri este aceea de a simplifica executarea in orice mament a 95% dintre operatiile lansate de un utilizator obisnuit. Bara de tskuri a fost initial un instrument destinat incepatorilor, pentru lansarea programelor si comutarea intre programe.

Datorita simplitati si puteri sale bara de taskuri a devenit foarte apreciata si de catre utilizatori cu experienta care au profitat de numeroasele sale facilitati.

Aceasta reorganizare a suprafetei de lucru a constituit o mare schimbare fata de aspectul si modul de lucru cu windows 3.x, astfel ca utilizatorii au avut nevoie de timp pentru a invata sa foloseasca o interfata cu totul noua.

Iata principalele functionalitati adaugate meniului Start si barei de taskuri:Meniul Start executa taskuri web;Personalizarea meniului Start;
Posibilitate de extindere a barei de taskuri.

In Windows '98 este inclus si un puternic utilitar Find. Windows '98 contine doua elemente noi: "On The Internet", "People". Cuatarea in Internet ajuta la ajungerea cu usurinta la paginile vizitate frecvent. Compatibilitatea cu serviciu de directoare LDAPva permite accesul la paginile albe virtuale din Internet astfel incat puteti sa gasiti cu usurinta orice in serverele LDAP de firma sau sa folositi compatibilitatea cu Four11, Bigfoot sau WhoWhere pentru a localizati pe cineva pe Internet.

La lansarea comenzii People, Windows '98 cauta informatii despre o persoana al carei nume este salvat intro agenda cu adrese din Microsoft Outlook, Microsoft Exchange sau o alta agenda pentru e-mail sau cu informatii personale.

Sarcina barei de taskuri este de a face comutarea intre diverse aplicatii, fiecare fereastra deschisa avind un buton pe bara de taskuri. Comutarea intre aplicatii este o operatie simula, care consta in executarea unui clic pe butonul corespunzator de pe bara de taskuri. Cand o aplicatie este minimizata pe bara de taskuri sau este restaurata din cadrul acesteia, animatia ii ajuta pe utilizzatori incepatori sa vada "unde" ajunge aplicatia.

Butoanele barei de taskuri sunt redimansionate in mod automat in functie de numarul de aplicatii active. Esista o serie de actiuni care permit personalizarea barei de taskuri in diverse moduri:
Repozitionare;
Ridimensionare;
Ascundere automata;
Bara cu instrumente.

Cu un singur program Microsoft Explorer, procesul de gasire a unor informatii este unificat, astfel incat se pot vedea date din calculatorul propiu, din retea, din Intranet si din Internet folosind acelasi instrument. Aceasta unica aplicatie, Explorer furnizeaza urmatoarele aplicatii cheie:

Cautare sistematica - este posibila cautarea pe unitatile de disc din calculatorul propiu sau din retea, la fel ca in Web;Bare cu instrumente si meniuri contextuale - Windows '98detecteaza tipul de informatii vizibile in fereastra curenta, indiferent daca sunt in format HTML, in fisiere sau dosare locale si adapteaza automat barele cu instrumente si meniurile in mod corespunzator;

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.