Sistemul nervos

Trimis la data: 2014-02-27
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Nervii alcatuiesc mai multe sistema aflate in contact. Unele dintre acestea sunt independente.In afara sis. Nervos central se gasesc sistemul nervos periferic si sitemul nervos vegetative (acesta din urma se ocupa cu procesele organice ce nu se afla sub control constient : bataile cordului , functionarea automata a rinichilor si a sistemului digestiv .

Referate similare:

Activitatea coordonata a functiilor organice de interes vital este asigurata de cele 2 sisteme subordinate sis. Vegetative : sistemul simpatic si parasimpatic.Nervii--asemenea altor tesuturi din org.--sunt alcatuiti din celule. Celulele nervoase , neuronii , sunt printer cele mai mari celule din organism.

Sistemul nervos functioneaza prin intermediul impulsurilor--acele semnale electrice ce strabat neuronii.Celalalt mechanism important de dirijare este sistemul endocrine producator de hormoni
Dintre toate fiintele , omul dispune de cel mai dezvoltat system nervos; acesta include sis. Nervos central si toti nervii periferici care deservesc toate sectoarele organismului.

Rolul neuroniilor este de a transmite informatia de la un punct la altul al organismului.Structura de baza a neuronului este asemanaroare altor celule din organism : membrana externa , nucleu , citoplasma ; insa la unul din capete se afla niste prelungiri numite butoni dendrici;la celalalt capat fiind axonul.
Fiecare axon este in stransa legatura cu dendritele neuronului urmator,dar existand intre ei o fanta ingusta.Locul de intalnire este sinapsa.

IMPULSURILE NERVOASE sunt excitatii unidirectionale propagandu-se doar dinspre axonul unei celule spre dendritele celei ce urmeaza.
Fiecare nerv este o inlantuire de neuroni sau de celule nervoase. Corpul cellular al fiecaruia contine nucleu celular si ramificatii dendritice radiculare.Axonul prevazut cu strangulatii Ranvier si imbracat in cellule Schwann porneste din proeminenta axonica a corpului cellular. Neuonul patrunde prin telodendrionul axonului spre celelalte cellule nervoase.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.