Site rotative

Trimis la data: 2016-01-26
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 26
Nota: 9.41 / 10
Downloads: 0
Autor: anelis
Dimensiune: 1251kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Operatia de fractionare a sistemelor solide granulare polidisperse se realizeaza cu urmatoarele scopuri:
-clasare -separarea pe fractiuni sau clasegranulometrice
-sortare -separarea pe sorturi de constituenti, dupa natura acestora
-calibrare -separarea pe calitati in cadrul aceluiasi sort
Operatia de cernere consta in separarea maselor granulare sau pulverulente in doua sau mai multe fractiuni granulometrice cu ajutorul gratarelor, ciururilor si sitelor. Ciururile si sitele sunt table perforate sau tesaturi metalice sau textile. Sita reprezinta suprafata de cernere la care orificiile au diametrul mai mic de 1 mm. Ciururile si sitele se confectioneaza din tabla perforata sau din impletituri.
Impletiturile sunt din tesatura metalica (fire din otel,cupru, alama, bronz), matase naturala sau fire sintetice.Impletiturile din sarma, functie de felul lor si al imbinarilor, pot fi: plase, tesaturi, trese.
Site rotative

Ciururile si sitele cu miscari rotative sunt utilaje la care sitele au forma cilindrica sau poligonala, avand ca organ de lucru un tambur inclinat cu site pe suprafata laterala.

Principiul de lucru al acestor site este urmatorul:
Prin rotirea inceata a tamburului, particulele cad de-a lungul suprafetei laterale cu site. Sitele au ochiuri uniforme sau dedimensiuni crescande (caz in care utilajul poarta denumirea demasina de sortat).

Cele mai cunoscute tipuri de site cu miscari rotative sunt:cernatorul cilindric centrifugal, buratul, separatorul centrifugal conic vibrator, scalperatorul. Ele sunt asemanatoare constructiv,diferenta constand in numarul de sectoare cu ochiuri diferite ale sitelor.


2) Sita Rotativa, Trommel

Domeniu de aplicatie:
-Separarea unui flux de materiale in fractii de marimi diferite;
-Crearea unui mix omogen de materiale diferite;
-Separarea materialelor aderente de baza de care sunt atasate.
Sitele rotative sunt livrate in diverse tipodimensiuni: cu capacitati si marimi de perforatie ale sitei diverse, in functie de aplicatia la care sunt utilizate.

Aceasta specificatie tehnica prezinta o metoda pentru determinarea distributiei granulometrice a biocombustibililor sub forma de particule, prin metoda cu sita vibratoare. Se aplica biocombustibililor cu dimensiuni maxime nominale mai mici de 3,15 mm (de ex., rumegusul). O proba de combustibil este trecuta prin site vibratoare in plan orizontal,care sorteaza particulele pe clase de dimensiuni descrescatoare, prin mijloace mecanice.

Cernerea manuala este exclusa datorita riscului de infundare a orificiilor sitei. Sunt descrise, de asemenea, aparatura, modul de pregatire al probei, procedura si metoda de calcul.Aceasta specificatie tehnica prezinta o metoda pentru determinarea distributiei granulometrice a biocombustibililor sub forma de particule, prin metoda cu sortator.

Aceasta metoda este aplicabila tuturor combustibililor sub forma de particule, necompactati, cu o dimensiune maxima nominala de cel putin 3,15 mm, cum sunt aschiile, amestecul de lemn tocat si coaja de copac.Aceasta specificatie tehnica descrie metoda de determinare a densitatii particulelor de combustibili compactati de forma neregulata, precum peletele sau brichetele. Sunt determinate atat masa, cat si volumul unei particule individuale sau a unui grup de particule. Volumul este determinat prin masurarea fortei ascensionale intr-un lichid. Forta ascensionala a unui corp este egala cu greutatea volumului de lichid dislocuit de acel corp. Pierderea aparenta in greutate intre o masuratoare in aer si o masuratoare ulterioara in lichid determina forta ascensionala. Volumul probei este calculat cu ajutorul densitatii lichidului folosit. Pentru brichetele cu forma regulata volumul poate fi, de asemenea, estimat prin mijloace stereometrice.

Aceasta metoda este descrisa intr-o Anexa informativa a specificatiei tehnice. Sunt descrise, de asemenea, aparatura, modul de pregatire al probei, procedura si metoda de calcul.

O proba de biocombustibil este cernuta cu ajutorul unor site intr-o masina de sortat rotativa, alegand astfel particulele in ordine crescatoare. Sunt descrise, de asemenea, aparatura, modul de pregatire al probei, procedura si metoda de calcul.Regimul de miscare al unei granule de material pe o sita vibratoare depinde nu numai de caracteristicile de miscare ale granulei anterioare caderii pe sita, ci si de caracteristicile de miscare ale suportului vibrator al ciurului, in speta de intervalul in care granula este preluata de catre sita vibratoare.

Aceasta deoarece, pe parcursul evolutiei pe sita, granula poate fi accelerata sau incetinita, de unde rezulta ca deplasarile si vitezele vor creste sau descreste corespunzator.In practica cernerii materialelor de constructii prezinta interes doar regimurile de functionare in care se obtine un salt al granulei pe sita, iar saltul granulei sa se efectueze in timpul unei singure oscilatii complete a organului de lucru a ciurului.

3) Buratul
In figura I este prezentat buratul. . Din punct de vedere constructiv - functional , acesta se compune dintr-un batiu (3) si o carcasa cilindrica (tambur) pe care sunt dispuse sitele cu ochiuri rotunde, astfel: in prima zona (I) ochiuri mai mici si in continuarea acesteia zona II cu ochiuri mai mari. Utilajul mai are prevazuta o gura de alimentare (1), una de evacuare a impuritatilor mari (5), un sistem de actionare (2), si transportorul (4) pentru evacuarea produsului cernut si a impuritatilor mici.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.