Situatia actuala a gospodaririi apelor in bazinul hidrografic

Trimis la data: 2015-04-10
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.89 / 10
Downloads: 0
Autor: Olivia_C
Dimensiune: 1376kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Bazinul hidrografic Siret este situat in partea de est nord-est a tarii fiind cel mai mare bazin hidrografic de pe teritoriul Romaniei.
Raul Siret este cel mai important afluent al Dunarii, avand un debit mediu multianual , la varsare, de cca. 250 mc/s.
Bazinul hidrografic al raului Siret are o suprafata totala de 44.811 kmp din care 42.890 kmp pe teritoriul Romaniei(18 % din suprafata Romaniei -238.391 kmp) si 28.116 kmp in administrarea Directiei Apelor SIRET sub denumirea Spatiul Hidrografic Siret.
Pe teritoriul Romaniei, in bazinul hidrografic Siret au fost codificate 1013 cursuri de apa, insumand o retea hidrografica in lungime de 15.157 kilometri care reprezinta 19.2 % din lungimea totala a retelei codificate din tara.
In administrarea Directie Apelor Siret se afla un numar de 734 cursuri de apa codificate cu o lungime a retelei hidrografice de 10.280 kilometri.

Principalele cursuri de apa din bazinul hidrografic Siret sunt afluenti de dreapta ai raului care colecteaza toate apele de pe versantul de est al Carpatilor Orientali si anume raurile Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus, Putna, Ramnicu Sarat si raul Buzau, al carui bazin hidrografic se afla in administrarea Directiei Apelor Buzau - Ialomita
Pe partea stanga are un singur afluent mai important, raul Barlad, al carui bazin hidrografic se afla in administrarea Directiei Apelor Prut.
Raul Siret are o lungime totala de 647 km de la izvorul de sub Obcina Lungul si pana la varsare in Dunare si de 559 km de la intrarea in tara la NE de orasul Siret pana la confluenta cu Dunarea.

Din punct de vedere geografic acest spatiu hidrografic, de forma alungita, se incadreaza intre
meridianele : 24050' E si 28000' E si paralele de : 45005' N si 48015' N.Relieful spatiului hidrografic Siret (fig. 2.2) scade ca inaltime pe toata lungimea bazinului, de la vest la est, marile unitati de relief fiind bine individualizate:Campia Siretului inferior care cuprinde marginea sudica mai coborata a Podisului
Central Moldovenesc si partea de nord - nord-est a Campiei Romane
Modul de utilizare a terenului in cadrul bazinului hidrografic Siret este influentat de conditiile fizico-geografice existente, cat si de principalele activitati economice dezvoltate pe aceasta suprafata (fig. 2.3).

Suprafetele ocupate de paduri si arbusti sunt predominate (58,29 %), sunt dezvoltate pe suprafete compacte si extinse, in zonele cu relieful inalt.Culturile perene si zonele agricole eterogene (12,17 %) au o dezvoltare relativ uniforma pe intreaga suprafata a bazinului.
Suprafetele ocupate de terenul arabil se intind pe partea de est a bazinului in zona de podis si in lungul luncii raului Siret in procent de (22,7 %).Celelalte zone ocupa suprafete mult mai reduse. Astfel, luciile de apa ocupa un procent de 0,59 %, iar zonele umede ocupa un procent de 0,08 %.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.