Situatia socio-economica in localitatea Buzias

Trimis la data: 2019-02-03
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 29
Nota: 9.16 / 10
Downloads: 1
Autor: lauriycka2020
Dimensiune: 950kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Situatia socio-economica in localitatea Buzias

Disciplina: Economia spatiului rural
Tema: Situatia socio-economica in localitatea Buzias
CUPRINS

INTRODUCERE 3
1. PROFILUL LOCALITATII ANALIZATE 4
1.1. Localizarea si aspect administrative 5
1.2. Scurt istoric al localitatii 6
1.3. Aspect geografice 6
2. ANALIZA RESURSELOR NATURALE 6
3. ANALIZA RESURSELOR UMANE 7
3.1. Populatia 8
3.2. Educatie, invatamant 10
3.3. Piata fortei de munca 11
3.4. Veniturile populatiei 12
3.5. Servicii sociale 12
3.6. Sanatate 13
4. ACTIVITATILE ECONOMICE DIN SPATIUL RURAL 14
4.1. Agricultura si sivicultura 14
4.2. Industria 16
4.3. Serviciile 17
4.4. Alte activitati 19
5. ANALIZA RESURSELOR SOCIO-CULTURALE 19
5.1. Retele sociale ale comunitatii 20
5.2. Patrimoniul cultural local 20
5.3. Sport, infrastructura sportiva si de agrement 21
5.4. Siguranta cetatenilor 23
CONCLUZII 23
BIBLIOGRAFIE 25
Elaborarea strategiei de dezvoltare locala s-a bazat pe un proces dinamic predefinit care a implicat consultarea si participarea actorilor locali interesati si care a fost asistat de o metodologie specifica, mijloace manageriale si un puternic suport/implicare din partea reprezentantilor autoritatii publice locale beneficiare, respectiv cea a Primarului orasului Buzias.
In vederea relizarii lucrarii de fata si-au adus contributia prin participarea la lucrarile grupurilor de lucru sau la sedinte bilaterale de analiza, Primarul si Viceprimarul localitatii, consilierii locali precum si specialisti locali din domeniile economic, juridic, social, sanatate, educatie, dezvoltare urbana, mediu culte si organizatii neguvernamentale.
In contextul negocierilor cu Comisia Europeana pe tema Acordului de Parteneriat ce a stat la baza finantarilor nerambursabile din fonduri structurale pentru perioada 2014-2020, exista o preocupare tot mai mare, atat la nivelul Guvernului Romaniei, cat si la nivelul Comisiei Europene, cu privire la modernizarea administratiei publice si la crearea capacitatii necesare ca aceasta sa-si indeplineasca in mod eficient rolul de facilitator (promotor) al dezvoltarii socio-economice a Romaniei.
Una din conditiile de baza si totodata o parghie esentiala pentru a rapunde la aceste provocari este elaborarea unor documente de planificare strategica la nivelul administratei publice locale care sa devina principalele instrumente de lucru in sistemul public in prioritizarea deciziilor/proiectelor de investitii care vizeaza dezvoltarea socio-economica a localitatii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.