Soarele si Luna

Trimis la data: 2013-05-21
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 7.13 / 10
Downloads: 2
Autor: blueangel
Dimensiune: 13kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Lectura cu acest nume, numele a doi astrii, este o balada populara mitologica, creatorul anonim prezentind un fapt imposibil in realitate, dar imaginabil.Soarele, astrul zilei, este vazut in postura unui flacau ajuns la anii casatoriei. Isi cauta mireasa noua ani, calare pe noua cai. In cele din urma o alege de mireasa pe Ileana Simzeana, sora soarelui. Aceasta nu poate concepe o cununie cu fratele ei si cauta motive pentru al indeparta.
Ii cere sa faca un pod de fier si o scara la capatul careia sa fie o manastire, chip de cununie. Astrul ii indeplineste dorinta, se urca el pe scara si ajunge la mos Adam si maica Iona. Acestia sunt mirati de intilnirea cu Soarele si cind afla ce cauta, cei doi incearca sa-l convinga sa renunte. Este interzisa insotirea intre frati. Soarele pare sa nu renunte si se duce iar la Ileana.

Aceasta ii cere in cele din urma sa-i faca un pod peste Marea Neagra, de arama. Soarele ii indeplineste porunca, iar cind cei doi trec peste pod, acesta se clatina.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.