Societatea cu raspundere limitata. Organizare si modul de functionare

Trimis la data: 2018-06-21 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 14 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Baciu Sergiu Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cuprins

Bibliografie 3
Surse virtuale 3
1. Istoricul societatii cu raspundere limitata 5
2. Avantajele infiintarii unei societati cu raspundere limitata in contextul actual al economiei romanesti 6
3. Legea nr. 31/1990 - actul normativ ce se afla la baza infiintarii societatilor 8
Statutul societatii 10
1.Actul constitutiv 10
2.Forma si fondul actului constitutiv 11
Forma 11
Mentiuni obligatorii in Actul Constitutiv al unei societati cu raspundere limitata 12
1) Datele de identificare ale asociatilor 12
2) Forma societatii: societate cu raspundere limitata (SRL); 12
3) Denumirea societatii 12
4) Sediul social al societatii 13
5) Sediile secundare ale societatii sau conditiile pentru infiintarea lor ulterioara 13
6) Obiectul de activitate al societatii 13
7) Capitalul social 13
8) Administratorii 13
9) Datele de identificare ale primilor cenzori si ale auditorului financiar 13
10) Participarea fiecarui asociat la beneficii si pierderi 13
11) Durata societatii 13
12) Modul de dizolvare si de lichidare 14
Fondul 14
4. Particularitatile societatii cu raspundere limitata 15

1. Istoricul societatii cu raspundere limitata

O societate cu raspundere limitata (abreviata curent ca S.R.L. ori SRL) este o forma legala de companie, o anumita forma de persoana juridica, care are o raspundere limitata in fata legii si fata de proprietarii acesteia. Este o forma hibrida de business avand caracteristici atat ale unui parteneriat cat si ale unei corporatii, fiind mai flexibila decat alte forme de societati comerciale si mai adecvata pentru un proprietar unic sau pentru un numar mic de membri.
Cu alte cuvinte, in aceasta forma de societate partile nu sunt reprezentate prin titluri negociabile si care nu pot fi cedate altor persoane decat daca acestea din urma sunt agreate de majoritatea celorlalti asociati. Din acest punct de vedere SRL e o asociatie de persoane. SRL e si o asociatie de capital, deoarece asociatii raspund numai in limita aportului lor la existenta societatii, astfel fiecare asociat v-a fi obligat pentru datoriile societatii numai in limita capitalului subscris.

Societatea cu raspundere limitata este o forma de societate comerciala aparuta mai tarziu in activitatea comerciala. Prima oara a fost reglementata in anul 1892 in Germania, fiind preluata in 1925 in Franta. De-a lungul timpului s-a dezvoltat o necesitate pentru ca o forma de societate sa fie adaptata exigentelor fructificarii capitalurilor mijlocii. Acest lucru s-a realizat prin introducerea societatii cu raspundere limitata, ca forma mixta care imprumuta anumite caractere atat de la societatile de persoane, cat si de la societatile de capital.

In Romania, acest tip de entitate economica exista din 1990, avand numele titlului articolului, Societate cu raspundere limitata, (abreviata, S.R.L., sau SRL). Proprietarul sau proprietarii companiei sunt raspunzatori in fata legii doar cu capitalul de start al companiei, a carui valoare minima este de cel putin de 200 de lei. Din cauza acestei limitari a raspunderii legale, fiecare SRL trebuie sa indice clar acest capital de start in orice relatie economica cu orice partener, pentru ca partenerul sau partenerii de afaceri sa stie exact acoperirea maxima a oricarei activitati economice.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.