Spania - interdictii de import

Trimis la data: 2013-04-07
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 24
Nota: 9.87 / 10
Downloads: 0
Autor: andreea.roxana
Dimensiune: 1705kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Din cauza riscului de contaminare cu bacterii E-coli, eventual, legate de focarele recente din Germania si Franta, masura de urgenta interzice importul de seminte si boabe din Egipt in toate tarile UE. Urmatoarele elemente nu sunt acceptabile pentru transportul la orice destinatii internationale, cu exceptia cazului in care se indica altfel. (Restrictii suplimentare se pot aplica, in functie de destinatie. Autorizatiile de reglementare diferite, in plus fata de vamuire pot fi necesare pentru anumite produse de baza, extinzand astfel timpul de tranzit.)

Referate similare:

Importul anumitor categorii de marfuri pot fi interzise sau restrictionate pentru a proteja economia si securitatea in Spania si alte state membre ale UE, pentru a proteja sanatatea consumatorilor, bunastarea. Unele produse sunt, de asemenea, obiectul unei cote de import sau o retinere in cadrul acordurilor comerciale bilaterale si intelegerilor. In plus fata de cerintele vamale, mai multe importuri interzise sau restrictionate sunt supuse legilor si reglementarilor administrate de alte agentii guvernamentale spaniole, pentru care Departamentul Vamal spaniol este aplicator.

Aceste legi si reglementari pot de exemplu, sa interzica, intrarea, intrarea limita la anumite puncte, limita de rulare, depozitarea, utilizarea, necesitatea tratamentului, etichetarea sau prelucrarea ca o conditie de eliberare. Liberului de vama are loc doar atunci cand sunt indeplinite cerintele suplimentare. Aceste cerinte se aplica tuturor tipurilor de import, inclusiv transferurile facute prin e-mail.Exportatorul trebuie sa se asigure ca importatorul spaniol a furnizat informatii adecvate pentru a (1) permite transmiterea de informatii necesare privind ambalarea, etichetarea, etc si (2) se asigura ca masurile necesare au fost facute de catre importator de intrare a marfurilor in Spania.

In Spania s-a intocmit o modificare a regulamentului Uniunii Europene nr. 462/2010, (UE) nr. 463/2010 si (UE) nr. 464/2010 in ceea ce priveste data finala a procedurilor de licitatie pentru reducerea taxei la importul de porumb si sorg in Spania pentru anul contingentar 2010, precum si a datei la care expira regulamentul respective. In intervalul de timp care a trecut de la data deschiderii procedurilor de licitatie pana la 28 octombrie 2010, cantitatea de porumb importata in Spania a putut fi contabilizata in cadrul contingentului cu taxa la import redusa, din care s-au dedus cantitatile de produse de substitutie a cerealelor mentionate la articolul 2 alineatul (1) din

Regulamentul (CE) nr. 1296/2008 al Comisiei din 18 decembrie 2008 privind stabilirea normelor de aplicare a contingentelor tarifare la importul de porumb in Spania, a acoperit numai 37 % din contingent. Cantitatea de sorg importata in Spania care a putut fi contabilizata in cadrul contingentului cu taxa la import redusa a acoperit numai 15 % din contingent. Tinand seama de conditiile pietei in Spania deschiderea procedurilor de licitatie pana la 16 decembrie 2010 nu ar permite importul in cantitati suficiente pentru acoperirea contingentelor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.