Spania

Trimis la data: 2006-01-20
Materia: Geografie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 5
Nota: 9.67 / 10
Downloads: 5857
Autor: Cristina
Dimensiune: 2613kb
Voturi: 487
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Spania - Regatul Spaniei este o ţară situată în sud-vestul Europei. Face parte din Peninsula Iberică împreună cu Portugalia şi Gibraltar.Spania
Spania - Teritoriul de bază al Spaniei este dominat de platouri înalte şi de lanţuri muntoase ca şi Pirineii şi Sierra Nevada. Câmpii aluvionare se găsesc pe de-alungul coaste, din care cea mai mare este Guadalquivir în Andalusia. Spania intră în contact la est cu Marea Mediterană (conţinând Insulele Baleare), la vest cu Oceanul Atlantic, unde se găsesc, pe coasta Africană, Insulele Canare.

Clima Spaniei este în principal temperată şi mediteraneană; există veri calde în interior, mai degrabă cu condiţii moderate şi înnorate pe coastă. Iernile sunt înnorate şi reci în interior, regiunile de pe coastă fiind relativ temperate.

Cele mai importante sunt : Tagus, Ebro, Duero, Guadiana şi Guadalquivir
Populatia: 40,341,462
Orase: >1,000,000 : Madrid, Barcelona
500,000-1,000,000 :Valencia, Sevilia, Zaragoza
Densitate:81 loc/km
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.