Specii de pesti

Trimis la data: 2015-05-11
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionela_S
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
1. Familia Acipenseridae
Morunul, nisetrul ceila, pastruga
Sturionii se caracterizeaza prin schelet osos format din placi in mare parte cartilaginoase.
Carnea are o valoare nutritiva si organoleptica ridicata, icrele sunt cela mai apreciate
Pe piata europeana cererea este mare si mai ales in Germ si Anglia
Mai contine vitamine: A, D (pestii grasi), B1, B2 (in cantitati mici), fosfor, iod, potasiu (in cantitati mari), continut redus de fier.
Pestele se altereaza mai repede decat carnea, deoarece enzimele si microorg au o activitate mai intensa, provocand midificari rapide in componenetele principale.De la moarte pana la laterare pestele trece prin aceleasi faze ca si carnea de macelarie, cu deosebirea ca acestea se desfasoara mai rapid.

Pestele in general se refrigereaza si se apreciaza in fct de rigiditatea musculara, aspectul ochilor, al branhiilor, al pielii si al solzilor. In caz de ... se det valoarea PH-ului si controlul sanitar veterinar pt det modif cauzate de boli infectiose, parazitare si eventual modificari de natura trumatologica.
Refrigerarea se face cu ajutorul pietei.
Congelarea se face pt 6 luni la pestele gras si pt 9-12 luni pt cel slab.

Pestele mic se congeleaza fara eviscerarea (scoaterea matelor), pe cand pestele mare se congeleaza dupa eviscerare si uneori se imerseaza in apa, pt a forma un strat de gheata.
Crevetii se obtin in general din Groenlanda si Norvegia.
Importa Franta, Spania, Anglia.
Exporta Groenlanda, Thailanda, India.

Krill = ansamblul zooplantonului din apele reci.
Aceste resurse au fost utilizate multa vreme pt hrana animalelor, iar astazi pe piata Japoniei si Comunitatii Europene sub denumirea de imitatie, pasta de crab sau unt de creveti.
Calamari, secri, caracatite fac parte din familia Cefalopodelor. Piata acestora a crescut f mult din maroc, Thailanda, Japonia, iar Spania si Italia reprezinta 80% din importuri.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.