Spete contencios administrativ

Trimis la data: 2014-04-23 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: cutzza90 Dimensiune: 32kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Pe rol fiind solutionarea contestatiei in anulare formulata de contestatorul, domiciliat in com., jud. B, impotriva deciziei nr. 895 din 18.12.2008, pronuntata de Curtea de Apel Galati in dosarul nr.-
La apelul nominal facut in sedinta publica au lipsit contestatorul si reprezentantul intimatei CONSILIUL LOCAL.
Procedura legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei, in sensul ca intimatul a depus note scrise, dupa care:
Curtea, avand in vedere ca s-a solicitat judecarea cauzei in lipsa, retine cauza spre solutionare.
CURTEA

Prin cererea inregistrata initial la Judecatoria Braila sub nr.-, reclamantul a chemat in judecata Consiliul Local al com. pentru a se dispune anularea Hotararii nr. 20/28.02.2008.
Judecatoria Braila si-a declinat competenta de solutionare a litigiului in favoarea Tribunalului Braila prin sentinta civila nr. 4452/09.07.2008.Cauza a fost inregistrata la Tribunalul Braila sub nr.-.
Din actele si lucrarile dosarului instanta a retinut in fapt urmatoarele:

Reclamantul arata ca a incheiat contract de inchiriere cu paratul pentru o suprafata de 0,25 ha teren extravilan pe o durata de 5 ani. Si-a indeplinit toate obligatiile asumate dar in mod inexplicabil paratul a dispus rezilierea contractului in mod unilateral.
Arata ca pe acest teren a infiintat o cultura de lucerna si este pus in imposibilitate de a exploata terenul.
Paratul a solicitat prin cerere scrisa termen pentru a-si angaja aparator.

Instanta analizand cererea paratului pentru lipsa de aparare o considera neintemeiata deoarece un termen pentru lipsa de aparare se poate acorda numai pentru o cerere temeinic justificata. Pe de alta parte paratul putea sa-si angajeze aparator avandu-se in vedere ca la Judecatoria Braila dosarul a fost inregistrat inca din 27.03.2008 si a mai solicitat un termen pentru lipsa aparare pentru data de 07.05.2008 (fila 13 dosar nr- al Judecatoriei Braila ).

Pe fondul cauzei actiunea reclamantului este intemeiata deoarece Consiliul Local nu poate hotari si nu are atributii conform Legii 215/2001 sa rezilieze contractele de inchiriere sau de concesiune asupra terenurilor bunuri publice sau private ale comunei.
Consiliul local al unei comune poate hotari initierea unei actiuni in reziliere a contractului de inchiriere.
Rezilierea unui contract de inchiriere se poate face numai in fata instantei de judecata.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.