Spoturile electorale si mesajul acestora

Trimis la data: 2013-04-21
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: andreeabar
Dimensiune: 45kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Daca in Anul 2008 Candidatul Barack Obama s-a prezentat garantand schimbarea, acum dupa patru ani mesajul este altul. Presedintele, aspirant la realegere in luna noiembrie, cere cetatenilor Statelor Unite sa continue sa avanseze.Video-ul de putin peste sapte minute, aminteste situatia economica in care se gasea tara cand Obama a venit la Casa Alba. Campania lui Obama a dorit sa se bazeze pe vocile prezentatorilor de televiziune, pe familiaritatea chipurilor acestora, pentru a explica situatia care era atunci cand presedintele a venit la Casa Alba.
Statele Unite erau scufundate in una din cele mai importante recesiuni economice prin care a trecut tara si in acord cu motto-ul " Forward"( Inainte- in limba romana), a trecut peste datorita metodelor aprobade de Obama in ultimii trei ani: reforma sistemului sanitar, plan de recuperare economic- care conform campaniei presedintelui- ar fi salvat mai mult de patru milioane de postura de munca, finalul razboiului cu Irak, noi reguli in sectorul financiar sau finalitatea discriminarii impotriva discriminarii homosexualilor in armata nord americana.

Si ca in toate video-urile pentru campanii electorale, nu lipseste atacul impotriva aspirantului advers. " In loc sa munceasca pentru a ajuta sa ridice America, republicanii au dus o campanie pentru a distruge presedintele"- spune naratorul in timp ce se arata imagini cu analisti politici conservatori precum Glenn Beck, Rush Limbaugh si Sean Hannity.

Forward( Inainte in limba romana)- va fi axa campaniei lui Barack Obama, care va scoate in evident figura unui presedinte care a facut tot posibilul pentru a salva natiunea de la una dintre cele mai puternice crize din historia sa. " Desi exista multe de facut de acum inainte, exista un real progres pentru presedintele Obama un incetat niciodata sa creada in noi si nici un a incetat sa lupte pentru binele nostru"- spune video-ul.

Filmarea a fost prezentata prin intermediul canalului presedintelui pe portalul de video YOUTUBE si coincizand cu calatoria surpriza a lui Obama in Afganistan, unde a prezentat un acord de cooperare pentru perioada de dupa razboi. Desi finalul acestui conflicto un face parte din video, se face referire la alte doua mari realizari ale presedintiei lui Obama si care vor avea relevanta de asemnea in campania electorala: moartea lui Osama Bin Laden si finalul razboiului din Irak.

Inainte- Forward- Este Spot electoral motivational cu scop informativ/documental. Acest spot ne arata cifre si grafice foarte usor de inteles, unde se mentioneaza ca atunci cand candidatul Barack Obama, membru al partidului Democrat, a ajuns la presedintia Statelor Unite ale Americii in anul 2008, existau deja 4.400.000 de persoane fara un loc de munca "datorate" proastei gestionari ale guvernelor anterioare. Aceste cuvinte introductive sunt ascultate pe un fond musical repetitiv si pe o tonalitate scazuta ,.care insoteste naratorul.

In aceasta introducere apreciem muzica. Acea tonalitate scazuta arata o potentiala senzatie de incertitudine ca si cum s-ar auzi de departe. Dupa aceea se aude un efect sonor de lovitura, pentru a separa segmentul sonor anterior de urmatorul. Dupa aceasta pauza, cu tot discursul lui Barack Obama si toate imaginile, se aude un fond musical cu o caracteristica speciala.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.