Standarde aplicabile in auditare

Trimis la data: 2018-11-01 Materia: Diverse Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: sasa789 Dimensiune: 31kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
STANDARDE GENERALE DE AUDIT
Standarde aplicabile in auditare
Competenta profesionala
Confidentialitatea profesionala
Obiective si responsabilitati
STANDARDUL DE AUDIT APLICABIL
ETAPEI DE RAPORTARE
Instructiuni si explicatii

Standardele generale de audit precizeaza cerinte fundamentale necesare respectarii intru realizarea la un nivel inalt a activitatii de audit si stabileste principii generale, aplicabile la toate etapele si tuturor tipurilor de audit efectuate de catre Curtea de Conturi.


Activitatea de audit, desfasurata de controlorul Curtii de Conturi (in continuare - controlor), trebuie realizata in conditii de independenta deplina, aceasta presupunind independenta functionala, operationala si financiara fata de entitate.

Activitatea de audit a controlorului impune o independenta deplina a acestuia in afara oricarei influente, in special o independenta de interesele personale sau de presiune externa. Controlorul trebuie sa ramina independent fata de entitate, tratind cu obiectivitate rezultatele auditului.

Competentele legale ale Curtii de Conturi ofera controlorului accesul neingradit si deplin la acte, documente si informatii, necesare exercitarii atributiilor sale de audit, oricare ar fi persoanele fizice sau juridice detinatoare. La rindul sau, entitatea auditata trebuie sa-i asigure controlorului accesul la orice date si informatii necesare si relevante intru indeplinirea adecvata a misiunii acestuia.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.