Stari de agregare

Trimis la data: 2013-06-14 Materia: Chimie Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Chiper alina roxana Dimensiune: 171kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Intre particulele care compun primele trei categorii de substante se stabilesc interactiuni puternice, iar in cazul substantelor moleculare, interactiunile sunt slabe fiind forte de coeziune Van der Waals si cel mult legaturi de hidrogen suplimentare.
Cele patru categorii de substante se manifesta specific numai in stari condensate (lichida si solida), deoarece in stare gazoasa toate substantele sunt formate din molecule mono sau poliatomice, intre care interactiunile sunt slabe.

Indiferent de natura particulelor si a fortelor cu care ele interactioneaza, substantele se pot afla in patru stari de agregare: solida, lichida, gazoasa si plasma, diferind intre ele prin continutul energetic al particulelor componente.Temperaturile la care o substanta trece dintr-o stare de agregare in alta stare depinde in primul rand de taria interactiunilor dintre particulele componente, precum si de conditiile exterioare de presiune. Continutul cel mai bogat in energie il au substantele in stare de plasma, urmata apoi de starea gazoasa. Starile condensate presupun un continut energetic mai scazut, cea mai saraca in energie fiind starea solida.

Starea gazoasa, care este in general nespecifica, determina o serie de proprietati generale, comune tututror substantelor aduse in aceasta stare. De asemenea, si starile condensate, lichida si solida, determina pe langa proprietatile fiecarei substante si caracteristici generale. De aceea, in cele ce urmeaza se vor trata pe scurt caracteristicile generale ale substantelor in cele trei stari de agregare obisnuite: gazoasa, lichida si solida.4.1. Starea gazoasa
Substantele in stare gazoasa sunt formate din molecule mono sau poliatomice, animate de miscarea termica de translatie, continua si dezordonata, a carui intensitate depinde direct proportional de temperatura, aceasta fiind o masura nemijlocita a energiei cinetice a moleculelor.

Datorita miscarii termice a moleculelor, gazele prezinta fenomenul de difuzie, adica introduse intr-un anumit volum, ele ocupa dupa un anumit timp, tot spatiul pus la dispozitie. De asemenea, gazele difuzeaza unele in altele si prin orificii mici, cum ar fi porii unor materiale solide: cauciuc, cuart, retele cristaline, etc.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.