Statistica

Trimis la data: 2006-01-24
Materia: Statistica
Nivel: Facultate
Pagini: 195
Nota: 7.23 / 10
Downloads: 7098
Autor: Mihaela Tudoran
Dimensiune: 1227kb
Voturi: 290
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Este o ştiinţă pentru că studiază regularităţile cu care fenomenele econonmice şi sociale se produc, evidenţiază gradul de influenţă a factorilor şi mutaţiile structurale din interiorul fenomenelor şi de asemenea permite extinderea cunoaşterii fenomenelor studiate
Este o disciplină …
- al cărei obiect de studiu îl reprezintă fenomenele de masă, numite colectivităţi statistice sau populaţii statistice în care acţionează legi statistice, care foloseşte metode proprii de descriere şi analiză.
Este un domeniu de activitate …
- de culegere, prelucrare, interpretare şi valorificare a datelor privind fenomenele de masă, organizat în instituţii publice sau societăţi particulare.

Este o ştiinţă metodologică …
- constând într-o colecţie de metode, de instrumente indispensabile cunoaşterii realităţii.
Este o ştiinţă de graniţă …
- alături de econometrie, psihologie economică ş.a. ,constând în folosirea instrumentelor formale furnizate de matematică în cunoaşterea celorlalte domenii: economie, sociologie, medicina, politică etc.
-este un omnibus al cunoaşterii empirice.

Mai spun unii că statistica este o minciună.

Împărtăşim cu îngăduinţă şi acest punct de vedere amintind că un individ este minţit cu uşurinţă atunci când nu cunoaşte o situaţie şi minte uşor şi credibil sau opreşte minciuna, atunci când o cunoaşte bine .
De ce este necesar a cunoaşte statistica?
- Pentru că suntem în mod curent utilizatori şi furnizori de informaţie, fie în viaţa particulară fie în cea profesională.
- Pentru că suntem adesea decidenţi şi calitatea deciziilor noastre depinde de o bună informare.
- Pentru că suntem adesea interpreţi şi calitatea înţelegerii noastre depinde de o bună cunoaştere.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.