Statiunea turistica Baile Tusnad si imprejurimile - potential de dezvoltare turistica

Trimis la data: 2014-02-24
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 158
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 149kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In aceasta lucrare am incercat sa fac o prezentare de ansamblu a potentialul turistic al localitatii Baile Tusnad precum si perspective de dezvoltare al acestuia. Am ales aceasta tema, pentru ca am vizitat de mai multe ori aceasta statiune harghiteana si am fost impresionata de frumusetea acestei zone a tarii si de ospitalitatea si prietenia localnicilor. Consider ca este o zona cu un potential turistic ridicat care merita valorificat.
Statiune balneoclimaterica renumita, situata in partea central-estica a Romaniei, amplasata la o altitudine de 650 m la poalele masivului vulcanic Harghita, in jurul Lacului Ciucas de pe malul stang al Oltului, Baile Tusnad, este una dintre cele mai frumoase statiuni montane nu numai din judetul Harghita,dar si din tara, beneficiaza de un climat subalpin, cu aer curat, ozonizat si temperatura media anuala de 6oC. Pe langa posibilitatile de tratament cu ape minerale carbogazoase, mofete (emanatii naturale de CO2) aerosoli, exista si o gama larga de posibilitati de agrement - lacul Ciucas - si excursii pe jos la lacul vulcanic Sfanta Ana.

Orasul Baile Tusnad se afla pe valea Oltului superior, intr-unul din interesantele defilee pe care acesta le-a sapat in rocile dure vulcanice ce alcatuiesc muntii care separa depresiunile Ciuc (in Nord) de Brasov (in Sud). Cei doi munti care strajuiesc defileul - Pilisca (in Vest) si Ciomatul (in Est) - apartin Muntilor Harghita. Statiunea de importanta internationala se afla intr-un loc deosebit de frumos, pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomatul, in mijlocul unor paduri de brazi si foioase, beneficiind de un aer deosebit de curat, foarte bogat in ioni negativi.

Ciomatul este cea mai tanara formatiune vulcanica din Carpati. Aici fenomenele postvulcanice sunt foarte active, un factor important in viata statiunii Baile Tusnad. Cursul de apa principal al statiunii este Oltul. Administrativ, orasul apartine de judetul Harghita, fiind in imediata vecinatate a judetului Covasna. De altfel, limita sudica a sa coincide cu o mica parte din hotarul dintre cele doua judete. Prin oras se intersecteaza meridianul de 250 52' longitudine estica si paralela la 460 9' latitudine nordica. Teritoriul orasului se intinde de-o parte si de alta a Oltului, ingloband o mica portiune prin defileu.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.