Statutul partidului liberal democrat

Trimis la data: 2013-10-04 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 36 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 38kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Art.1. Partidul Liberal Democrat este persoana juridica de drept public, organizata in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei si ale Legii partidelor politice.Partidul Liberal Democrat este organizat si functioneaza pe intreg teritoriul Romaniei, dupa criteriul administrativ-teritorial.

Art.2. Prezentul Statut reglementeaza modul de organizare si de functionare a Partidului Liberal Democrat, stabilind principii si norme obligatorii pentru toate organizatiile si pentru toti membrii partidului, in concordanta cu dispozitiile legale in materie.
Statutul se adopta si poate fi modificat numai de Congresul partidului.
Art.3. Denumirea integrala a partidului este Partidul Liberal Democrat, iar denumirea prescurtata este PLD.

Art.4. Semnul permanent al Partidului Liberal Democrat este......................... (culori inclusiv).
Reprezentarea sub forma grafica, alb/negru si color, a semnului permanent este prezentata in Anexa 1, parte integranta a prezentului statut.Semnul permanent al partidului este inscriptionat pe drapelul partidului si pe documentele oficiale ale Partidului Liberal Democrat.
Delegatia Permanenta a Partidului Liberal Democrat poate modifica, intre Congrese, semnul permanent al partidului, in conditiile prevazute de lege.

Art.5. Semnul electoral al Partidului Liberal Democrat este identic cu Semnul permanent. Delegatia Permanenta a Partidului Liberal Democrat este competenta, in conditiile legii, sa modifice semnul electoral intre Congresele partidului.Art.6. Sediul central al Partidului Liberal Democrat este in Bucuresti, Calea Victoriei nr.100, et.1, ap.16, sector 1. Adresa sediului central poate fi schimbata prin decizia Biroului Executiv National al Partidului Liberal Democrat.

Art.7. Partidul Liberal Democrat impartaseste valorile si principiile liberalismului de dreapta. In actiunea sa politica, PLD urmareste respectarea valorilor universale ale libertatii umane, respectarea valorilor traditionale ale poporului roman si infaptuirea justitiei. Misiunea sa este crearea unei societati capitaliste moderne in Romania, bazate pe dezvoltare economica si pe principiul solidaritatii.

Art.5. Semnul electoral al Partidului Liberal Democrat este identic cu Semnul permanent. Delegatia Permanenta a Partidului Liberal Democrat este competenta, in conditiile legii, sa modifice semnul electoral intre Congresele partidului.

Art.6. Sediul central al Partidului Liberal Democrat este in Bucuresti, Calea Victoriei nr.100, et.1, ap.16, sector 1. Adresa sediului central poate fi schimbata prin decizia Biroului Executiv National al Partidului Liberal Democrat.

Art.7. Partidul Liberal Democrat impartaseste valorile si principiile liberalismului de dreapta. In actiunea sa politica, PLD urmareste respectarea valorilor universale ale libertatii umane, respectarea valorilor traditionale ale poporului roman si infaptuirea justitiei. Misiunea sa este crearea unei societati capitaliste moderne in Romania, bazate pe dezvoltare economica si pe principiul solidaritatii.Art.8. In activitatea sa, Partidul Liberal Democrat urmareste numai obiective politice, promoveaza valorile si interesele nationale, pluralismul politic si principiile democratiei constitutionale. Partidul Liberal Democrat isi asuma ca obiectiv fundamental reprezentarea valorilor liberale moderne, de centru-dreapta, pe scena politica din Romania, precum si dialogul si colaborarea cu toate fortele politice democratice.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.