Statutul, obiectivele si organele de conducere ale organizatiilor neguvernamentale

Trimis la data: 2012-12-12
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 22
Nota: 7.91 / 10
Downloads: 0
Autor: Salajean sly
Dimensiune: 468kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Am ales aceasta tema, deoarece m-am gandit ca imi va fii mult mai usor, fiindca in urma cu ceva timp am avut de elaborat un proiect de grup in cadrul seminarului "Managementul ONG-urilor", care a fost tot pe acesta tema, iar pentru a face acest proiect am primit partea teoretica in limba engleza. Lucrarea este formata dintr-o parte teoretica, in care am dezbatut succint legea functionarii organizatiilor neguvernamentale (Lg. 246/2005) si documentele in limba engleza primite de la D-na profesoara Asistent Natalia Balogh.
Consiliul Director este important ca membrii consiliului si directorul executiv sa aiba experienta in administrarea si conducerea sectorului nonprofit; membri consiliului lucreaza voluntar, nefiind compensati financiar pentru serviciile prestate. Sprijina multe cauze precum: trupe de balet, orchestra simfonica, muzeul copiilor, cercetari de tratare si vindecare a bolilor mortale, dezvoltarea literaturii, oamenii fara adapost, asigurarea protectiei persoanelor abuzate, protectia animalelor.

Responsabilitatea pentru performanta organizatiei nonprofit revine Consiliului Director; poate delega autoritatea administrarii ONG-ului unei persoane care este remunerata financiar denumita director executiv, dar Consiliul Director nu poate delega responsabilitatile legale si fiduciare. Membri consiliului administreaza ONG-ul in interes public si pastreaza activele organizatiei in vederea folosirii lor pentru misiuni benefice.

Este necesara existenta unui Consiliu Director potrivit dispozitiilor legale. Pentru infiintarea unui ONG, in unele state este necesara prezenta unui singur membru al Consiliului Director, dar in majoritatea statelor este necesara prezenta a cel putin 3 membri. Exceptand cerintele legale, ONG-urile au nevoie de Consiliu Director pentru administrare eficienta si asigurarea ca misiunea sa aiba un scop public.

In cazul fundatiei Consiliul Director este ales de catre membrii fondatori pentru o perioada de 4 ani cu posibilitatea reinnoirii mandatului pentru inca o perioada de 4 ani.In cazul asociatiei consiliul director este ales de Adunarea generala pe o perioada de 2 ani, mandatul membrilor consiliului putand fi reinnoit. Un consiliu este necesar sa se intalneasca cel putin o data pe an. Atunci cand ne referim la Consiliul Director,ne referim la un consiliu de conducere.
Exceptand consilile directoare mai pot exista si consilii consultative si consilii de onoare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.