Sterilizarea

Trimis la data: 2006-10-06
Materia: Medicina
Nivel: Liceu
Pagini: 12
Nota: 9.82 / 10
Downloads: 12
Autor: Ramona P.
Dimensiune: 14kb
Voturi: 151
Tipul fisierelor: rtf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Sterilizarea.Se poate vorbi despre sterilizare cand barbatul sau femeia sufera o interventie chirurgicala ce impiedica aparitia unei sarcini.Daca sunteti siguri ca nu va doriti copii,sau mai multi copii,sterilizarea este o alegere foarte buna.Sterilizarea
Sterilizarea chirurgicala voluntara (ligatura trompelor) in cazul femeii,presupune inchiderea acestora astfel incat ovulele sa nu mai poata ajunge in uter.Este o metoda chirurgicala de intrerupere a fertilitatii la cererea femeii prin ocluzia bilaterala a trompelor uterine.

Sterilizarea:EFICIENTA: Deosebit de eficienta,99-100%
ACTIUNE: Blocarea (legarea) trompelor uterine impiedicand contactul ovulului cu spermatozoizii.
PROTECTIE:Nu protejeaza impotriva ITS,nici impotriva HIV/SIDA.

METODA ESTE DEFINITIVA SI NECESITA O DECIZIE BINE GANDITA !!!
Vasectomia:
Este metoda de sterilizare in cazul barbatiilor prin care cele 2 canale de transport ale spermei sunt inchise.Aceste 2 metode de sterilizare nu afecteaza activitatea sexuala si nu prezinta efecte secundare.

Sterilizarea chirurgicala
Sterilizarea chirurgicala este o metoda de contraceptie permanenta si reprezinta intreruperea definitiva a capacitatii de reproducere.

Sunt 2 tipuri de sterilizare chirurgicala:
•sterilizarea chirurgicala feminina
•sterilizarea chirurgicala masculina

Sterilizarea chirurgicala feminina este o metoda de contraceptie permanenta si reprezinta intreruperea definitiva a capacitatii de reproducere a femeii.Metodele chirurgicale cel mai frecvent folosite sunt: minilaparotomie si laparoscopie.

Principiul pe care se bazeaza sterilizarea chirurgicala feminina este intreruperea continuitatii trompelor uterine,impiedicand intalnirea dintre spermatozoizi si ovul.

Intreruperea continuitatii trompelor uterine se poate face prin mai multe metode:chirurgical,electric,mecanic si chimic.Actiune: medicul chirurg face o incizie la nivelul abdomenului si blocheaza sau taie cele doua trompe uterine ce transporta ovulele de la nivelul ovarelor,in uter.Prin blocarea trompelor nu mai are loc contactul dintre ovule si spermatozoizi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.