Stiati ca ....despre Africa

Trimis la data: 2004-02-20 Materia: Geografie Nivel: Gimnaziu Pagini: 1 Nota: / 10 Downloads: 4547
Autor: Bogdan tanasescu Dimensiune: 6kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Piramidele egiptene de la Gizeh. Au fost construite în timpul celei de-a patra dinastii egiptene de către cei trei faraoni – Kheops, Kephen şi Mykerinos. Cea mai renumită dintre acestea este Marea Piramidă de la Gizeh, înălţată de către faraonul Kheops (Khufu),în jurul anului 2.580 î.Hr.

Marea piramidă are aspectul unui corp perfect, cu feţe plane, muchii drepte şi vârful ascuţit şi este realizată din peste 2.500 de blocuri de calcar. Unele dintre aceste blocuri depăşesc 15 tone.

Cea mai veche piramidă a fost construită în anul 2700 î.Hr., în Egipt, şi se numeşte Saqqara.Cel mai mare deşert de pe Pământ este Sahara. Aceasta are o suprafaţă de circa 7.000.000 km2 şi ocupă aproape în întregime parte de nord a continentului African.

Cel mai înalt punct de pe suprafaţa continentului African îl reprezintă masivul muntos Kilimandjaro. Acesta se află în Tanzania şi are o înălţime de 5.963 m. Muntele este acoperit cu păduri până la altitudinea de 1.000 m, apoi cu păşuni alpine. Spre vârf, la peste 5.000 m altitudine, este acoperit de zăpezi aproape permanente, pe când, la poale, domneşte verdeaţa în toate anotimpurile.

Cel mai lung fluviu de pe Pământ este Nilul. Acesta are o lungime de 6.670 km.
Cea mai ridicată temperatură de pe glob a fost înregistrată în statul Libia, din Africa de nord: +85oC.

Cel mai uscat loc de pe glob se află în nord-vestul Perului, aproape de Ecuador. Se pare că într-un orăşel numit Payta şi în împrejurimile sale plouă cam o dată la 7 ani.

Cea mai umedă regiune din lume se află în Africa ecuatorială şi se numeşte Deburgia Isobi. Ploile din această regiune dau până la 9.500 l pe m2 anual.
Cea mai mare pasăre de pe Pământ este struţul. Are o înălţime de 2,7 m şi poate atinge greutatea de 156 kg. Trăieşte în regiunile tropicale din Africa.

Cea mai rapidă pasăre terestră este struţul, care poate alerga cu viteza de 65km/oră.Cel mai mare ou făcut de o pasăre este oul de struţ, care măsoară până la 15 cm lungime şi cântăreşte până la 1,5 kg.

Cel mai veninos peşte este peştele balon (Arothon hispidus). Trăieşte în Marea Roşie şi posedă o toxină mortală (o puternică otravă pe care o deţine în ouă, sânge, ficat, piele).Cel mai greu mamifer terestru este elefantul African (Loxodonta Africana). Masculul obişnuit măsoară 4,2 m de la cap până la coadă şi cântăreşte12 tone.

Cel mai înalt mamifer din zilele noastre este girafa. Aceasta are o înălţime de 6 m.Cel mai rapid mamifer (pe distanţă scurtă, circa500 m) este ghepardul (Acinonyx jubatus). Acesta trăieşte pe câmpiile Africii orientale, Iranului, Afganistanului şi ale Indiei centrale. Viteza pe care o atinge este de 95 – 100 km/oră pe teren neted.

Cea mai periculoasă fiară de pa continentul African este considerat bivolul African şi nu leul sau alt animal.Cel mai renumit gândac din lume este gândacul scarabeu. În Egiptul antic, acesta este considerat un animal sacru.

Cea mai zgomotoasă insectă este greierul African, ale cărui sunete depăşesc 100 de decibeli.Cea mai distructivă insectă cunoscută este lăcusta de deşert. Aceasta trăieşte în Africa şi Asia de Vest. Roiurile unor astfel de lăcuste nimicesc întreaga vegetaţie care le iese în cale.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.