Stiinta si ingineria produselor alimentare ecologice

Trimis la data: 2015-06-27
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexei_T
Dimensiune: 81kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Conceptul de dezvoltare durabila desemneaza totalitatea formelor si metodelor de dezvoltare socio-economica, al caror fundament il reprezinta in primul rand asigurarea unui echilibru intre aceste sisteme socio-economice si elementele capitalului natural. Dezvoltarea durabila urmareste si incearca sa gaseasca un cadru teoretic stabil pentru luarea deciziilor in orice situatie in care se regaseste un raport de tipul om/mediu, fie ca e vorba de mediu inconjurator, economic sau social.
Agricultura a devenit intensiva cu o specializare crescuta a fermelor si a regiunilor.
Inlocuind omul si animalele cu energia combustibililor fosili si sporind capacitatea productiva a solului si randamentul culturilor prin folosirea ingrasamintelor si a produselor fitofarmaceutice, agricultura a ajuns la un stadiu in care este posibil sa se obtina o rentabilitate pe termen scurt a unitatilor agricole, dar care impiedica pastrarea traditiei de armonie si interdependenta caracteristica relatiilor seculare intre agricultura si mediul natural.

Schimbarile in conduita exploatatiilor agricole si in tehnologiile utilizate au avut un impact mare asupra mediului inconjurator.
In prezent, agricultura Romaniei se confrunta uneori cu grave probleme de poluare, aceasta devenind o victima usoara si fara posibilitati mari de aparare, ca efect al diferitelor activitati socio-economice ce se desfasoara in tara noastra.

Incepand cu Conferinta asupra mediului de la Stockolm din 1972, oamenii au inceput sa recunoasca faptul ca, degradarea mediului inconjurator este dependenta de bunastarea omenirii si de cresterea economica in general. In acest sens a fost infiintata Comisia Mondiala asupra Mediului si Dezvoltarii de pe langa O.N.U. care pana in 1987 au identificat peste 60 de definitii ale conceptului de dezvoltare durabila.

Conform Raportului Brundtland prezentat in cadrul Comisiei Internationale a Mediului si Dezvoltarii (U.C.E.D.) in 1997, "dezvoltarea durabila este cea care satisface cerintele prezentului fara a compromite posibilitatile generatiilor viitoare de a raspunde propriilor nevoi". Acest tip de dezvoltare include, deci, criterii de protejare a ecosistemelor, a solului, a aerului si a apei si de conservare a diversitatii biologice avand in vedere necesitatile generatiilor viitoare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.