Stilurile

Trimis la data: 2013-12-10
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.22 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Este o creatie in versuri sau in proza care prezinta intr-o forma aleasa, prin intermediul imaginii artistice si a fictiunii (a imaginatiei) fapte, intamplari, aspecte din natura, personaje, ganduri, idei si sentimente reusind sa-l emotioneze pe cititor. Prin ea cititorul isi creeaza un univers imaginar propriu.
Stilul stiintific se utilizeaza in lucrarile care contin informatii asupra unor obiecte, fenomene, fapte, investigatii, cercetari, caractere tehnice etc, cu alte cuvinte, in lucrarile stiintifice.
Stilul stiintific se utilizeaza in lucrarile care contin informatii asupra unor obiecte, fenomene, fapte, investigatii, cercetari, caractere tehnice etc, cu alte cuvinte, in lucrarile stiintifice.
Stilul administrativ se utilizeaza in documente oficiale (cerere, memoriu, raport,referat, proces-verbal, curicullum vitae), in documente referitoare la activitatea unor institutii sau la relatiile administrative, politice, juridice etc.
Stilul publicistic este propriu ziarelor si revistelor destinate marelui public.

Exemplu :
• lexic accesibil unor categorii de cititori de nivel intelectual mediu;
• lipsa expresiilor de specialitate sau proprii unui anumit domeniu;
Receptorul este destinatarul mesajului respectiv. Spre deosebire de comunicarea verbala orala care este directa, comunicarea literara este mediata de text

Canalul reprezinta mediul de transmitere a mesajului (aerul pentru comunicarea orala, scrisoarea, biletul, telegrama, telefonul, faxul, posta electronica). In cazul literaturii vorbim despre doua tipuri de canale, in functie de apartenenta unei creatii la literatura populara (folclor) - prin viu grai, si prin intermediul cartii, al revistelor, in cazul operelor literaturii culte.Codul reprezinta ansamblul elementelor prin care se realizeaza comunicarea si care pot apartine unei limbi, gestici, pot fi o suita de semnale sonore sau vizuale de diverse feluri
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.