Strategia de dezvoltare a sectorului tehnologiei informatiei si comunicatiilor pe anii 2011-2014

Trimis la data: 2014-02-20 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 23 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: cristiano575151 Dimensiune: 130kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1. Prezenta Strategie de dezvoltare a sectorului tehnologiei informatiei si comunicatiilor (TIC) pe anii 2011-2014 (in continuare - Strategia) are drept scop transformarea sectorului TIC din economia Republicii Moldova intr-un sector bine consolidat, eficient si competitiv. Strategia este in concordanta cu Programul de activitate al Guvernului pentru anii 2011-2014 "Integrarea Europeana: Libertate, Democratie, Bunastare", Strategia Nationala de Dezvoltare pe anii 2008-2011, prioritatile Initiativei Europene i2010 (European Information Society for growth and employment - i2010") si obiectivele pactului de stabilitate "eSEE" (Stability Pact - Electronic South Eastern Europe Initiative Agenda+ for the Development of Information Society in South Eastern Europe 2007-2012).
Referate similare: Nu exista referate similare

2.Necesitatea elaborarii, aprobarii si implementarii unui document de politici publice pentru dezvoltarea pe termen mediu a sectorului TIC rezulta din urmatoarele considerente:
1)Sectorul TIC este privit in calitate de catalizator de crestere economica globala prin investitii si crearea locurilor de munca. Conform datelor Bancii Mondiale, comunicatiile electronice au atras in toata Europa si Asia Centrala din anul 1997 circa 150 miliarde dolari de investitii private - 65 la suta din total. Activitatea de export in domeniul TIC a creat peste 200 mii locuri de munca la nivel global numai in 2007. Moldova poate obtine rezultate similare adoptand un document strategic care ar definitiva si deschide sectorul TIC spre investitii.

2)Documentele de politici in vigoare nu definesc politica statului vis-a-vis de dezvoltarea sectorului TIC si in multe cazuri sunt depasite. Dinamica si nivelul actual de dezvoltare a sectorului TIC in Moldova, precum si potentialul lui exportator sugereaza obligativitatea implicarii statului cu politici de promovare si accelerare a cresterii.

3)Dinamica mondiala de dezvoltare a sectorului TIC, impune o ajustare rapida a politicilor publice la noile tendinte internationale, pe cand ritmul de dezvoltare a sectorului TIC al tarii ramane considerabil in urma comparativ cu media tarilor Uniunii Europene (UE). Totodata, la nivel global si european, se observa o tendinta de reorganizare accelerata a sectorului TIC in corespundere cu definitia de continut economic al sectorului in redactia Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) din anul 2007.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.