Strategia managementului calitatii totale

Trimis la data: 2009-09-29 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 691
Autor: Miruna Vlade Dimensiune: 19kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Lucrarea afirma ca aceasta startegie a devenit principalul element al succesului si a dezvoltarii, si afirma totodata ca pretul a fost inlocuit de calitate din punct de vedere al consumatorului. Lucrarea subliniaza si faptul ca japonezii au trecut de la controlul calitatii la managementul acestuia. Strategia managementului calitatii totale nu ar trebui considerat un mod de refacere rapida ci o metoda de dezvoltare a unei strategii sigure care sa constituie un mod de viata pentru manageri.

Are in vedere posibilitatea micilor producatori de a implementa managementul calitatii totale ca parte a unui studiu a furnizorilor secundari catre industria motoarelor din Anglia si analizeaza elementele centrale ale managementului calitatii totale in relatie cu propriul lor mediu de fabricatie, foloseste dovezi pentru a confirma ca o aderenta mai mare a fortei de munca faciliteaza introducerea acestui concept intr-o companie factor care ar compensa deficientele resurselor financiare si tehnice. Lucrarea subliniaza rezultatul unei lipse de pregatire adecvata ca un factor esential care nu permite obtinerea unui beneficiu total.

Imbunatatirea performantelor sistemelor de productie prin aplicarea complementara a executiei in timpul necesar, paradigmele controlului calitatii totale si intretinerea productivitatii totale
D. I. Miyake - Total Quality Management:Scoate in evidenta caracteristicile celor trei practici de fabricare JIT, TQM si TPM, si concluzioneaza faptul ca desi aceasta le subliniaza originea si identitatea individuala, ele sunt bazate pe un set comun de concepte, autorul considera ca acest concept comun implica o afinitate intre aceste trei paradigme.

Autorul foloseste date de la companii premiate pentru a afla daca cele 54 de companii japoneze analizate au adoptat doua sau toate cele trei practici de fabricare si trage niste concluzii folositoare cu privire la beneficiile unei asemenea integrari.Experienta profitului managementului calitatii totale la firmele producatoare
J. R. Tanner - Industrial Management and Data Systems

Nu gaseste referiri in literatura contemporara asupra justificarii financiare pentru adoptare managementului calitatii totale si gaseste motive pentru aceasta omisiune, considera ca simpla dificultate de a aprecia atat costurile cat si beneficiile nu este un motiv pentru a nu executa un chestionar care sa ofere 60 de raspunsuri de la unele companii din sudul Statelor Unite.

Afirma ca perioada de scoatere a profitului din investitia in managementul calitatii totale nu este diferita de investitile in procesul de fabricatie cu un profit de 42% intr-un an si 65% in doi ani. Afirma ca cele mai frecvente costuri initiale sunt angajarea si pregatirea consultantilor, iar cele mai mari reduceri de cheltuieli se fac datorita reducerii inspectiilor si costuri mai mici ale inventarului.

J. Leitch - The Journla for Quality and participation
Se bazeaza pe analiza a patru startegii de implementare a managementului calitatii totale identifiate intr-un studiu asupra unor organizatii care pretind ca au incurajat implicarea anajatilor in imbunatatirea calitatii. Startegiile sunt pregatirea, un nivel mai mare de comunicatie, promovarea spiritului de echipa si imputernicirea angajatilor in anumite conditii.

Analizeaza diferitele metode de pregatire folosite, scoate in evidenta metodele pentru imbunatatirea comunicarii intre manageri si angajati . Subliniaza importanta imprimarii unui spirit de echipa daca calitatea managementului se vrea a fi de un nivel ridicat. Descrie unele metode de promovare a spiritului de echipa si pentru incurajarea imputernicirii angajatilor.Ingineria industriala si managementul calitatii totale:V.H.Y. - Training for Quality.

Inceraca sa furnizeze un fond teoretic pentru implementarea noului concept al managementului calitatii totale prin analizarea a ceea ce poate fi invatatat din ingineria industriala, care este una dintre cele mai aproapiate discipline de managementului calitatii totale. Subliniaza paralele intre managementul calitatii totale si ingineria industriala, aratand asemenarile dintre cele doua concepte pe care se bazeaza . Discuta cum aceste doua subiecte pot fi tratate in educatia acestui domeniu prin descrierea acestora in cursurile studentilor si absolventilor facultatilor industriale din Hong Kong.

J. Dougherty, B. Williams - APICS, The Performance Advantage
Sustine ca intregul concept de evaluare a serviciilor furnizate clientilor este subevaluat, desi majoritate companiilor au o structura interna care le reaminteste angajatilor asupra nevoii acestei, prezinta unele comentarii ale Oficilului Consumatorului asupra importantei si efectelor neglijentei fata de serviciile furnizate clientilor, si sugereaza un numar de masuri.

J. Choppin - Managing Service Quality:In cel de-al saselea articol din aceasta serie este prezentata o diccutie intre directorul executiv al unei compnaii imaginare si un sustinator al managementului calitatii totale. Folosind un nou computer imaginar, se orienteaza pe sapte probleme legate de folosirea datelor.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.