Strategia turistica a tarii Costa Rica

Trimis la data: 2014-03-23
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 25
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: ralucas
Dimensiune: 1708kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Costa Rica, numele oficial fiind Republica Costa Rica (in spaniola- Costa Rica sau Republica de Costa Rica) este o tara in America Centrala, marginita de Nicaragua la nord, Panama la sud - sud est, Oceanul Pacific la vest si la sud si deMarea Caraibilor la est.
Istoria Costa Ricai
In timpurile pre-columbiene indigenii care locuiau in locurile cunoscute azi sub numele de Costa Rica faceau parte din zona intermediara situata intre regiunile culturale mesoamericane si andeane.
Tara a fost vizitata de Cristofor Columb in 1502, in timpul celei de-a patra sa expeditie. El a ajuns la Cariay, in fata insulei Quiribri (astazi Isla Uvita). Cuceririle si colonizarile urmatoare ale zonei a fost complicate prin distanta si rezistenta feroce a indigenilor, care totusi nu se compara cu stapanirea spaniola a Mexicului.
In secolul 16, in zona era o scadere pronuntata a fortei de munca.

Populatia indigena, sclavi la momentul respectiv, incepuse sa cada prada multimilor de boli aduse de colonisti, sau sa moara in luptele de rezistenta. De asemenea, lipsa de resurse minerale si faptul ca solurile fertile se aflau in partea centrala a tarii (Valea Centrala) au intarziat mult efortul de colonizare. Toate aceste circumstante au facut din Costa Rica, cea mai sudica parte din Capitania Generala a Guatemalei, cea mai saraca si mai lipsita de importanta regiune. Totusi, colonistii care au facut calatoria plina de greutati in Valea Centrala au stabilit o capitala provinciala la Cartago.
Independenta

In 1821, vantul libertatii a inceput sa bata din nord. Statele Unite ale Americii si Mexicul isi castigasera de curand independenaa si in capitala Capitaniei Generale a Guatemalei, Guatemala City, au inceput protestele care cereau independenta. La 15 septembrie 1821 ei si-au declarat independenta fata de Imperiul Spaniol. La acea vreme, mai multe dintre statele mexicane ale prezentului apartineau Capitaniei, asa ca pentru a raspandi vestea in toate statele, un mesager calare a fost trimis prin America Centrala.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.