Structura celulei si componentele ei cu functie ereditara

Trimis la data: 2015-04-13
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Mihaela_S
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ereditatea, proprietate esentiala a vietii, trebuie sa fie determinata ca si celelalte proprietati de un substrat material cu o anumita localizare, structura si functie. Ea este definita ca totalitatea functiilor care asigura mostenirea caracteristicilor organismelor vii de la o generatie la alta.
Pentru cunoasterea ereditatii, cercetarea celulei si a mecanismelor diviziunii celulare prezinta o importanta deosebita.
Cunostintele acumulate au permis identificarea materialului genetic, descoperirea mecanismului de transmitere a genelor de la o celula la alta, de la un organism la altul si modul cum se realizeaza recombinarea genetica.Inventia microscopului in secolul al XVII - lea a deschis o noua era in cercetarea structurilor materiei vii. Astfel in 1665, fiz. engl. R. Hooke, cu ajutorul microscopului descopera celula. In anul 1831 R..Brown cercetand celulele din epiderma plantelor Orchideae, descopera nucleul.

Pe baza datelor acumulate despre celula, bot. Schleiden (1838) si zoologul Schwann (1839) elaboreaza teoria celulara, potrivit careia celula este unitatea structurala a materiei vii.
In ultimele decenii, mijloacele moderne de cercetare au contribuit la mari descoperiri in domeniul citologiei. Pentru studiul celulei se foloseste astazi microscopul cu contrast de faza fluorescent, electronic si microscopul cu raze ultraviolete. Se obtin astfel imagini marite pana la cateva sute de mii de ori.

Pentru a rezolva problemele pe care le ridica citologia se face apel la chimie, fizica, fiziologie; genetica utilizand astfel descoperirile citologice pentru rezolvarea mecanismelor ereditatii. Asa cum s-a mai aratat, din colaborarea dintre genetica si citologie s-a nascut un domeniu nou citologia. Celula este unitatea morfo-functionala elementara a oricarui organism procariot sau eucariot si constituie primul nivel de organizare a materiei vii, capabil de autoreglare, autoconservare si autoreproducere.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.