Structura functiei publice in sistemele administrative ale statelor Uniunii Europene

Trimis la data: 2010-06-08
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 33
Nota: 9.12 / 10
Downloads: 0
Autor: Morena Moise
Dimensiune: 40kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Conceptul de functie publica constituie o institutie fundamentala a dreptului administrativ, ea fiind strans legata de notiunea de activitate, autoritate, organ.
Autoritatile publice, inclusiv cele administrative, sunt inzestrate cu atributii necesare indeplinirii sarcinilor ce le revin in conformitate cu care exercita competente determinate, participand in baza capacitatii juridice pe care o au la raporturi juridice de autoritate in nume propriu1
Vom analiza definirea si structura functiei publice in sistemele administrative ale tarilor Romania , Spania , Germania, Belgia , Finlanda si Slovacia din perspectiva a cinci criterii:
Structura administrative a fiecarui stat o vom analiza in functie de autoritatile , institutiile si entitatile publice administrative care in baza derogarilor legislative au competente in ceea ce priveste domeniul functiei publice.2. Conceptul de functie publica Functia publica este interpretata din perspective diferite in tarile analizate si de aceea vom defini conceptual de functie publica , reliefand reglementarile in vigoare existente in fiecare stat.
3.Clasificarea functiei publice

Luad forma regimului politic si administrativ din fiecare stat , functia publica se regasete structurata dupa diferite criterii rezultand categorii de functii publice .Acestea se regasesc de la o administratie statla la alta , insa , exista si suficiente deosebiri , stabilind , prin acest criteriu claficarea clara a functiilor publice existente in fiecare tara.4.Principiile care stau la baza exercitarii functiei publice. Trasaturi si caracteristici ale functiei publice

Fiecare tara are la baza anumite principii constitutionale , generale , speciale sau derogatorii. Avand drept cadru comun , principiile de baza ale democratiei si ale statului de drept , functia publica din fiecare tara isi fundamenteaza propriile principii care stau la baza exercitarii acesteia , precum si trasaturi sfecifice si caractere proprii . Astfel , in contextual acestui criteriu vom prezenta principiile , trasaturile si caracteristicile functiei publice prevazute de administratia publica a fiecarei tari.
5.Categorii specifice de functii publice.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.