Structura moleculara

Trimis la data: 2015-05-16 Materia: Chimie Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Alexandra_T Dimensiune: 32kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Descoperirile secolelor 19 si 20 au aratat discontinuitatea materiei→(particule foarte mici :molecule,atomi)
a)- Molecule→particulele cele mai mici care isi pastreaza aceleasi proprietati chimice cu
substantele din care provin.
-Exista o varietate foarte mare de specii moleculare.
b)- Substanta chimic pura →substanta formata numai din aceeiasi specie moleculara
(poate diferi compozitia izotopica)
-Putem avea:

prin spectrul de emisie atomica.
-Elementele dispar numai prin reactii nucleare.
-Moleculele substantelor simple nu pot fii descompuse in alte molecule simple,pe cand amestecurile si combinatiile se pot separa in mai multe substante diferite.
-Un sistem chimic contine una sau mai multe substante simple sau combinatii.Aceste substante isi modifica masa prin formarea unor substante noi in cadrul unei reactii chimice : →lente (ruginirea fierului) sauUnde x,y,z sunt numere intregi (si nici pentru combinatiile anorganice)."

-Aparitia numerelor intregi indicate de aceasta lege corespunde nu numai la existenta atomilor,dar arata si o discontinuitate in proprietatile substantei,care nu se pot explica decat prin teoria cuantica a valentei.
-De fapt,aparitia pentru prima data a unor numere intregi si mici a fost observata in studiul simetriei geometrice a cristalelor,legata de simetria interna cristalina.

4)Legea combinarii in volume a gazelor(Gay Lussac,1805)
"Gazele suficient de departate de punctul critic si la presiuni relativ mici se combina intr-un raport simplu al volumelor lor;volumul combinatiei gazoase obtinute este in raport simplu cu volumele gazelor reactante"Trebuie sa se remarce ca numai metodele fizico-chimice au permis determinarea experimentala a numarului lui Avogadro
-Trebuie subliniat de asemenea ca in general numai metodele fizice si fizico-chimice permit determinarea maselor atomice si moleculare.
6)Legea periodicitatii elementelor (Mendeleev,1860)
Ete caracterizata in urmatoarele observatii:

a)Elementele aranjate in ordinea crescanda a maselor atomice prezinta o periodicitate a proprietatilor ,adica din opt in opt elementele se aseamana intre ele.
b)Valoarea masei atomice caracterizeaza elementul.De fapt trebuie sa se remarce ca aceasta observatie veche trebuia corectata deoarece elementul este caracterizat numai prin numarul atomic Z ,care corespunde cu sarcina + a nucleului.
c)Se poate prevedea descoperirea multor elemente necunoscute(in 1860)Apoi aceste elemente au fost descoperite si au confirmat perfect observatiile si prevederile lui Mendeleev.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.