Studiu de caz - Comunicare in presa economica

Trimis la data: 2010-07-28 Materia: Comunicare Nivel: Facultate Pagini: 15 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Ingrid Nistorescu Dimensiune: 29kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
"Arta conducerii incepe cu idei" se afirma in numarul din septembrie 2000 al revistei Manager Club (p.13). "PC-ul (calculatorul personal) nu este de fapt un instrument de calculat. El este efectiv un instrument pentru comunicatii" - afirmatie facuta in 1996 de Bob Stearn, seful departamentului Strategii de la Compaq Computer, cand impactul Internet-ului devenise evident.

Acesta singura idee a schimbat directia Compaqului si aproape i-a dublat marimea in doi ani.Importanta comunicarii este exprimata in continuarea articolului astfel: Daca o companie va trebuie sa invinga luptandu-se cu concurenta, fiecare angajat trebuie sa stie ce obiective are de atins.

Cele mai multe firme incep avand un bun concept de afaceri. Pentru ca ideea centrala sa devina o reusita, e necesar sa existe la toate nivelurile manageri dezvoltand idei despre aplicarea conceptului. Unii lideri exceleaza in a da idei. Nu trebuie sa fii neaparat un "generator de idei" pentru a fi un bun lider. Leon Plate, director la HewlettPackard, se defineste ca "nefiind persoana cu idei".

Dar se pricepe sa recunoasca ideile de succes. Si se inconjoara de oameni plini de asemenea idei. Apoi le alege pe cele mai bune. De retinut: important nu este ca un lider sa aduca idei grozave, ci ca el/ea sa asigure existenta si cunoasterea lor in cadrul firmei.

Numarul pe luna ianuarie [1] 2001 precizeaza "pentru a oferi informatii jurnalistilor despre evenimentele din organizatie, tentatia este conferinta de presa". Vedeta conferintei de presa este informatia. Informatia despre un eveniment poate face obiectul unei stiri bune. Conferinta de presa devine modul cel mai eficient de a o transmite. Cheltuielile pot ajunge la sume considerabile, dar banii prost cheltuiti pot oferi mass media impresia ca timpul lor a fost irosit.

Conferinta de presa este absolut necesara cand informatia nu poate fi oferita jurnalistilor altfel.De se organizeaza conferinta de presa? Cel care organizeaza eficient trebuie sa-si puna urmatoarele intrebari:
1.Informatia e atat de valoroasa incat viteza cu care o oferi o face mai valoroasa?
2.Actualitatea informatiei :proiect care creeaza locuri de munca intr-o zona deficitara, contract cu un profit deosebit in diverse domenii- economice, sociale, culturale?
3.E nevoie ca diversi specialisti sa prezinte datele jurnalistilor?
4.Informatia trebuie prezentata intr-un mod mai accesibil publicului larg?

5.Prezentarea presupune un experiment pentru a intelege mai bine despre ce este vorba?
6.Prezentarea impune cu necesitate ca ea sa fie "vazuta" (diapozitiv, retroproiector, albume, fotografii)?
Daca la nici o intrebare raspunsul nu este pozitiv, solutia este comunicatul de presa: text scurt, cu informatii esentiale, trimis prin fax, e-mail, posta rapida.O conferinta de presa cu o informatie de interes, dar fara o implicatie de actualitate - lansarea unui produs, de exemplu- este o ocazie ce trebuie exploatata.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.