Studiu de caz privind managementul judetului Ilfov

Trimis la data: 2010-08-16 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 27 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Alina Nutea Dimensiune: 32kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
3.1. Prefectura judetului Ilfov este o institutie publica cu personalitate juridica, are rolul de a indeplini atributiile si prerogativele conferite prefectului prin Constitutia Romaniei, Legea administratiei publice locale sau prin alte acte normative.Prefectura urmareste modul de realizare in judet a strategiei si obiectivelor cuprinse in Programul de Guvernare si propune adoptarea de masuri corespunzatoare prin directiile, serviciile si compartimentele din cadrul sau, in conformitate cu regulamentul de organizarea si functionare.

Astfel, corpul de control al prefectului desfasoara, in conditiile legii, activitatea de verificare, sprijin si indrumare in ceea ce priveste sfera de competenta a prefectului. In exercitarea atributiilor ce ii revin, colaboreaza cu autoritatile administratiei publice locale si institutiile publice competente, verifica sesizarile adresate prefectului in care solutionarea problemelor implica un grad ridicat de dificultate si ca urmare a actiunilor intreprinse, intocmeste rapoarte pe care le comunica prefectului.

Cu privire la controlul legalitatii actelor administrative adoptate sau emise de consiliului judetean, de consiliile locale sau de primari examineaza, impreuna cu alte structuri din cadrul aparatului de specialitate al Prefectului, sub aspectul legalitatii, actele administrative adoptate sau emise de acestia si face propuneri corespunzatoare pentru restabilirea legalitatii.

De asemenea, elaboreaza rapoarte si prezinta informari cu privire la actele controlate. Directia de verificare a legalitatii actelor, a aplicarii actelor normative si contenciosul administrativ realizeaza activitatea de reprezentare a institutiei Prefectului in fata instantelor judecatoresti si a celorlalte organe jurisdictionale, sustinand interesele acesteia, asistenta serviciilor din aparatul propriu de specialitate al Prefectului.

Realizarea acestor activitati sus mentionate este posibila prin indeplinirea urmatoarelor atributii [1] : elaboreaza studii si rapoarte cu privire la aplicarea actelor normative in vigoare, precum si propuneri privind imbunatatirea starii de legalitate, pe care le inainteaza prefectului; participa alaturi de reprezentanti ai serviciilor publice deconcentrate, in cadrul unor comisii mixte constituite prin ordin al prefectului, la actiuni de verificare la nivelul intregului judet cu privire la aplicarea si respectarea actelor normative;

tine evidenta actelor administrative adoptate sau emise de consiliul judetean, de consiliul local sau de primar si transmise prefectului in vederea verificarii legalitatii, asigura pastrarea acestora, precum si evidenta actiunilor si dosarelor aflate pe rolul instantelor judecatoresti; examineaza sub aspectul legalitatii, in termenele prevazute de lege, actele administrative adoptate sau emise de consiliul judetean, de consiliul local sau de primar; propune prefectului, cu motivarea corespunzatoare, sesizarea, dupa caz, a autoritatilor emitente, in vederea reanalizarii actului considerat nelegal, sau a instantei de contencios administrativ;

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.