Studiul actual al societatii comerrciale Confectia SRL

Trimis la data: 2015-01-05 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Adina_C Dimensiune: 67kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Factorii care determina schimbari de stare in functionarea activitatii intreprinderilor, de regula, nu actioneaza izolat, ci interdependent, intr-un sistem de legaturi cauzale bine definite.
De aceea este foarte importanta cunoasterea naturii acestor factori si a legaturilor prin intermediul carora concura la formarea si respectiv modificarea unui fenomen. Identificarea acestor factori creeaza premisa pentru stabilirea posibilitatilor de imbunatatire a activitatii intreprinderii ca sistem si a estimarii evolutiei viitoare.

Productia fizica este totalitatea valorilor de intrebuintare rezultata din desfasurarea activitatii productiv industriale a firmei si care are ca scop satisfacerea cerintelor consumatorilor (punerea in circulatie a produselor este facuta in scopul satisfacerii cerintelor consumatorilor, vanzarea lor constituind recunoasterea sociala a acestora ca valori de intrebuintare).

Analiza realizarii productiei fizice pe total si pe sortimente are ca obiectiv pe de o parte urmarirea gradului de realizare a obligatiilor asumate prin contractele incheiate cu beneficiari (asigurarea concordantei intre cerere si oferta) dar si stabilirea gradului de valorificare a resurselor materiale.
La nivelul fiecarui sortiment procedeul de analiza recomandat este indicele volumului fizic al productiei, stabilit pe baza relatiei:
Valoarea informationala a indicelui volumului fizic se limiteaza la un singur tip de produs.

Pentru a caracteriza gradul de realizare a programului de fabricatie pe total intreprindere, in cazul unei productii eterogene, se recomanda folosirea coeficientului mediu de sortiment (Ks).
Coeficientul mediu de sortiment se stabileste avandu-se in vedere principiul neadmiterii compensarilor dintre depasirile de la unele sortimente cu nerealizarile de la alte sortimente.
El se poate stabili astfel:

unde: i��qp - abaterile negative fata de programul de fabricatie;
i�"q0p0 - volumul productiei fabricate in contul prevederilor.
La intreprinderea Confectia S.A. Tulcea, programul de fabricatie pe sortimente si pe total intreprindere in anul 2000 este prezentat in urmatorul tabelul:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.