Studiul asteptarilor utilizatorilor de software de contabilitate

Trimis la data: 2004-10-26
Materia: Marketing
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 9.12 / 10
Downloads: 2421
Autor: Vladut
Dimensiune: 10kb
Voturi: 76
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Scopul acestei cercetari este de a studia asteptarile utilizatorilor de software de contab in vederea crearii unui program nou care sa fie mai bun decat cele existente pe piata, modul in care acesta ar putea fi perceput de utilizatori.
STUDIUL ASTEPTARILOR UTILIZATORILOR DE SOFTWARE DE CONTABILITATE


In anul 1995 si-a deschis activitatea in tara noastra compania “No Name Soft”. Pana in prezent compania a lansat pe piata o gama larga de programe, iar in ultima vreme s-a observat o crestere a numarului de utilizatori de software de contabilitate. Se doreste creearea si implementarea pe piatza romaneasca a unui astfel de program.Stabilirea obiectivelor si ipotezelor
Obiective principale:
1. Studierea modului in care utilizatorii percep programele de contabilitate deja existente pe piata.
2. Studierea asteptarilor utilizatorilor de programe de contabilitate in ceea ce priveste imbunatatirile ce se pot aduce in acest domeniu.
Obiective secundare:
1. Studiul imaginii firmei in cadrul colectivitatii cercetate cu scopul de a vedea impactul pe care il va produce lansarea unui nou program si de a determina astfel probabilitatea de a fi cumparat.

Stabilirea ipotezelor cercetarii
1. Imaginea produselor deja existente pe piatza nu este foarte favorabila.
2. Utilizatorii si-au format parerea despre cum ar trebui sa fie produsul care sa le satisfaca nevoile cel mai bine.
3. Imaginea firmei e favorabila iar un nou produs va fi acceptat destul de repede de utilizatori.

Determinarea populatiei investigate a unitatii de observare si a unitatii de sondaj
Avand in vedere scopul acestei cercetari, colectivitatea investigata va fi formata din: 1. Membrii compartimentului de contabilitate din cadrul firmelor mari care au sediul central in Bucuresti si cu filiale intr-unul din orasele: Constanta, Iasi, Brasov si Timisoara.
2. Contabilii autorizati si expertii contabili din Bucuresti, care au in evidenta lor un numar mai mare de 3 firme.

Determinarea esantionului
In practica dimensionarii unui esantion este necesar sa se aiba in vedere doua categorii de restrictii: de ordin statistic si de ordin organizatoric.
Din punctul de vedere al primei categorii de restrictii, esantionul va fi calculat dupa formula:

n va fi calculat cu o erore limita de 0,03 si un coeficient t=2, care corespund unei probabilitati de 0,95.
Deoarece nu cunoastem valoarea lui p acesta il vom considera egal cu 0,5.

Esantionul calculat va fi de:
=1111 persoane

Din punctul de vedere al restrictiei de ordin organizatoric, deoarece timpul alocat cercetarii este de 6 zile, durata de completare a unui chestionar este de 40 minute (15 minute chestionarul + 25 minute pasul mecanic), un operator lucreaza 6 ore pe zi si dispunem de 30 operatori. Din punct de vedere material avem toate resursele necesare. In concluzie, esantionul ce va putea fi interogat se reduce la 1080 persoane.

Determinarea coordonatelor modale si temporale ale cercetarii
1. Coordonate modale:
Chestionarul va fi de tipul fata in fata si va cuprinde intrebari deschise, mixte, de opinie; intrebari tip filtru si intrebari de opinie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.