Subansamblu de etansare cu flanse

Trimis la data: 2011-08-17 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 579
Autor: Mezo Veronica Dimensiune: 206kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Asamblarile cu flanse sunt printre cele mai utilizate asamblari intalnite in industriile de proces. Asamblarea cu flanse trebuie sa asigure strangerea subansamblurilor componente si etanseitatea asamblarii. Sub actiunea fortei de strangere este necesar ca flansa sa reziste, iar elementele de etansare (garnituri) sa nu fie distruse. Flansele sunt utilizate in conectarea conductelor, a valvelor, pompelor sau a altor echipamente in vederea formarii unui sistem functional. Flansele pot fi montate in ansambluri prin sudare sau prin insurubare, facilitand accesul in cadrul sistemului in vederea curatarii, verificarii sau modificarii.

Ansamblul de etansare cu flanse se face prin imbinarea a doua flanse care au intre ele o garnitura care sa asigure etanseitatea. Rezistenta flansei este asigurata din conditiile de calcul si de executie, iar etanseitatea prin solutia constructiva, precizia fabricarii flanselor (planeitatea si rugozitatea suprafetelor de etansare) si calitatea garniturii.

Dimensiunile flanselor trebuie verificate din punctul de vedere al asigurarii rezistentei, rigiditatii si etanseitatii. Rezistenta asamblarilor cu flanse se rezolva relativ usor, in schimb rigiditatea si implicit etanseitatea acestora este strans dependenta de dimensiunile flanselor. In general, flansele pentru presiuni mari nu pun probleme din acest punct de vedere; in schimb, flansele pentru presiuni mici si medii au nevoie de conditii suplimentare de executie si montaj pentru a satisface cerintele de rigiditate si etanseitate.

E important de mentionat ca la fabricarea flanselor se tine cont de standardele din domeniu, existand niste dimensiuni standardizate cu caracteristici tehnice specifice. Foarte important e insa faptul ca flansele pot rezista la diferite presiuni si diferite temperaturi. Pe masura ce temperatura creste, regimul de presiune al flansei scade. De asemenea, daca presiunea urca, rezistenta flansei in raport cu temperatura scade. Exista mai multe tipuri de flanse, in functie de domeniul de utilizare si regimul de utilizare: flanse cu gat, flanse plate, flanse oarbe etc.

Flansele cu gat sunt flanse cu rezistenta si rigiditate mare. Datorita gatului care mareste atat rezistenta, cat si rigiditatea flansei, in aceleasi conditii de exploatare, grosimea talerului flansei este mai mica decat la flansele plate. Materialul din care sunt confectionate flansele cu gat este otel nealiat special (superior). Acest material are o puritate superioara otelurilor nealiate de calitate, in special in privinta incluziunilor nemetalice.

In majoritatea cazurilor, aceste oteluri sunt destinate tratamentului termic de calire-revenire sau durificarii superficiale si se caracterizeaza printr-o comportare precizata la astfel de tratamente. Caracteristicile superioare ale acestor oteluri sunt asigurate prin verificarea riguroasa a compozitiei chimice si printr-o atentie speciala in fabricatia si controlul produsului.Clasificarea materialului conform diagramei Fe-C si a altor clasificari specifice. Materialul se clasifica, potrivit diagramei FE-C, drept otel hipoeutectoid 0,45%C.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.