Subiecte licenta biologie

Trimis la data: 2009-07-06 Materia: Biologie Nivel: Facultate Pagini: 1 Nota: / 10 Downloads: 403
Autor: AAAAAAAAAAAAAA Dimensiune: 0kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
DEFINITIE Unitatea structurala si functionala a organismelor capabile de inmultire.FORMA-variata forma sferica este forma primordiala din ea rezultand restul formelor-DIMENSIUNI :10 microni la metri
-COMPOZITIE CHIMICA:C,H,N,P,K,Ca,Mg,Fe,apa60-80%,proteine AND,ARN,lipide cu rol structural si energetic,glucide cu rol structural si energetic.

PLASMALEMA:-delimiteaza celula si mentime constante caracteristicile acesteia in raport cu mediul.Endomenbramele delimiteaza organitele celulare.

CITOPLASMA : este alcatuita din citosolsi granuloplasma.Citosolul reprezinta faza situata in afara organitelor celulare ,este compartimentat si are rol in arhitactura celulei si sustine enzimele si ribozimii.Granuloplasma contine organitele celulare ,prezinta citosheletalcatuit dun elemente protiece .

Rol in ordonarea spatiala a organitelor celulare ,asigura miscarea intracelulara si intar in alcatuirae fusului de diviziune.
RETICOLUL ENDOPLASMATIC : este present la toate cellule vegetale si este format din tubuli ,cisterne si vezicule.Exista 2 tipuri de RE-RER :rugos prezinta ribozomi-REN :neted

Are rol in sinteza proteinelor,lipidelor,glucidelor,mijloceste lrgatura dintre celulele unui tesut.APARAT GOLGI : este alcatuit din totalitatea dictiozomilor.Sunt situati in apropierea nucleului si au 3 categorii de elemente delimitate de o singura membrane:cisterne,vezicule mari si mici.Prezinta 2 fete 1 cis sau formatoare si 1 trans sau de maturare.

LIZOZOMII : au forma de vezicula si au singura membrane,contin enzyme hidrolitice.PEROXIZOMII:organite delimitate de o singura membrana si au rol in reactiile oxidative.MITOCONDRIA: organit autoreproductibil,cu dimensiuni mici dar sunt prezente in numar mare.Prezinta: invelis alcatuit din2 membrane,spatii intramembranar,spatiu intern matrice cu AND si ARN,ribozomi. Are rol in eliberarea energiei.

ORGANITE SPECIFICE CELULEI VEGETALE :plastide ce sunt fotosintetizatoare cloroplaste,feoplaste,rodoplaste si nefotosintetizatoare cromoplaste si leucoplaste.
CLOROPLASTE : prezinta 2 membrane,spatiu intramembranar,tilacoizi organizati in grana legate intre le prin stoma.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.