Suprapasunat

Trimis la data: 2014-05-09
Materia: Biologie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: alexandrupopescu
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Suprapasunatul este un fenomen de distrugere a covorului vegetal dintr-un ecosistem ca urmare a procesului de pasunare intensiva de catre animalele erbivore. Suprapasunatul poate fi definit ca o pasterea a unui numar mare de animalele erbivore (domestice sau salbatice) pentru o perioada lunga de timp pe un teren incapabil de a reconstitui vegetatia sa, sau pasterea animalelor erbivore pe terenuri (de ex. pante) care nu sunt adaptate pentru pasunat, din cauza unor parametri fizici. Pasunatul excesiv de multe ori duce la eroziunea solului, distrugerea vegetatie, desertificare si altor probleme asociate cu aceste procese.

Referate similare:

Suprapasunatul:Distrugerea covorului vegetal dintr-un ecosistem apare ca urmare a procesului de pasunare intensiva de catre animalele ierbivore. In pampasul argentinian capacitatea limita pe pasunile naturale se cifreaza la 14.000 kg vite/km2. In preeria din Texas de 11.000 kg vite/km2, iar in savana din Kenya numai de 3500 kg vite/km2.

Daca aceste limite sunt depasite, in populatiile animalelor salbatice apare autoreglarea, adica se intesifica activitatea pradatorilor, creste frecventa bolilor si parazitilor, deoarece populatiile de insecte fitofage se gasesc in echilibrul relativ cu mediul, suferind oscilatii in functie de fluctuatiile acestuia.

In cazul animalelor domestice, care raman in afara factorilor ecologici si se supun factorului antropic, apare suprapopularea pasiunilor si o desgolire accentuata a biotopului, care isi pierde posibilitatile de regenerare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.