Suspensia autovehiculelor rutiere

Trimis la data: 2015-01-21 Materia: Mecanica Nivel: Facultate Pagini: 32 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: emy_619 Dimensiune: 2724kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Dupa satisfacerea acestor exigente, proprietarii si utilizatorii de vehicule sunt preocupati de reducerea preturilor de cost privind intretinerea si exploatarea si de prelungirea perioadei de utilizare a vehiculului pana la reparatia capitala.
Realizarea acestei ultime cerinte prezentata mai sus depinde de o serie de factori cum ar fi : tipul constructiv al vehiculului, conditii de exploatare, de operatiile de mentenanta si intretinere, efectuate la momentul oportun, de calitatea pieselor, lubrifiantilor si subansamblelor inlocuite, de calificarea personalului care exploateaza si repara vehiculul etc.

Este cunoscut faptul ca o data cu cresterea orelor de functionare si km. parcursi se reduc semnificativ performantele vehiculului, datorita uzurii pieselor si subansamblelor aflate in miscare relativa.
Mentinerea in conditii de functionare, reducerea uzurilor, realizarea unei perioade de exploatare indelungata a sistemului de suspensie sunt determinate de conditiile de exploatare, dar si de calitatea componentelor, care se regasesc in suspensia autovehiculelor.

Referitor la acest ultim detaliu - modificarea proprietatilor subansamblelor din sistemul de suspensie, exista in tara un numar redus de lucrari bibliografice, iar cercetari experimentale in acest domeniu sunt aproape necunoscute.Prin urmare, aceasta lucrare are ca scop de a aduce unele contributii la studiul teoretic si experimental al evolutiei sistemului de suspensie pe parcursul functionarii autovehiculelor.

Legat de obiectul cercetarilor experimentale, dintre categoriile de autovehicule sunt vizate autocamioanele, remorcile, semiremorcile, autotractoarele, microbuzele si nu in ultimul rand autoutilitarele, deoarece acestea au o larga utilizare atat de catre persoanele fizice cat si juridice.Dintre componentele auto sunt considerate ca fiind deosebit de importante elementele elastice, deoarece aceste agregate au un rol major in mentinerea performantelor sistemului de suspensie.

Autovehiculul, in ultima parte a secolului al-XXI-lea, a castigat tot mai mult teren, devenind un factor de mare progres si de care omenirea cu greu s-ar putea desparti.De-a lungul anilor li s-au impus o serie de exigente astfel incat in prezent autovehiculele au devenit o uzina mobila in miniatura.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.