Suspensii

Trimis la data: 2014-05-17 Materia: Biologie Nivel: Facultate Pagini: 15 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: kialami Dimensiune: 30kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Farmacologia este definita ca stiinta care se ocupa cu studiul actiunii medicamentelor sub toate aspectele. Farmacologia generala se ocupa cu studiul proceselor de baza, chimice, fizice, fizico - chimice, fiziologice, biochimice care apar ca urmare a administrarii medicamentelor, la nivelul molecular, celular, tisular, in organismul viu (uman, animal).

Prin prelucrarea lor in forme farmaceutice, substantele medicamentoase pot fi mai usor administrate, intr-o forma mai placuta si cu eficacitate maxima.Obtinerea formelor farmaceutice ca urmare a prelucrarii substantelor active si auxiliare se poate realiza fie "in mic", in farmacii, fie "in mare", in industria de medicamente si poarta numele de conditionare sau formulare farmaceutica a substantelor medicamentoase.

Formularea farmaceutica poate fi definita ca "procesul de selectionare cantitativa si calitativa a substantelor active si excipientilor in functie de forma farmaceutica si de operatiile pe care obtinerea acesteia le implica" sau ca "procesul de selectionare a formei farmaceutice, pentru o substanta activa data, in functie de calea de administrare".In mod curent, in practica farmaceutica, termenul de formulare are si un sens mai restrans si el se foloseste pentru a desemna compozitia calitativa si cantitativa a unei forme farmaceutice.

Pentru stabilirea compozitiei si formei unui medicament, adica pentru obtinerea unei forme farmaceutice, se au in vedere o serie de factori si de considerente legate de proprietatile fizico-chimice ale substantei active, de aspectele biofarmaceutice sau de biodisponibilitate si de cele terapeutice.

Cunoasterea completa a proprietatilor fizico-chimice, farmacocinetice, farmacodinamice si de biodisponibilitate a unei substante active este cazul ideal, spre care se tinde, dar care este greu de atins pentru cele mai multe din substantele medicamentoase uzuale.

Farmacopea ROMANA oficializeaza pentru prima data in editia a VIII-a, in vigoare suspensiile ca forma farmaceutica intr-o monografie de generalitati, definindu-le ca "preparate farmaceutice care contin substante solide, insolubile, dispersate in apa sau ulei".Dimensiunea particulelor fazei solide dispensate este cuprinsa intre 0,1 A"- 100A", sub 0,1A" incepe domeniul sistemelor dispersate coloidale.Potrivit farmacopeii, in cadrul suspensiilor se includ numai preparatele apoase sau uleioase care prezinta caracterul general de a fi suficient de solide pentru a putea fi omogenizate prin agitare si constituite din substanta solida insolubila dispersata, modul de dispersiune fluid si agentii de stabilizare.

In definitia farmacopeii, termenul de apa si ulei trebuie inteles intr-un fel asemanator aceluia de faza apoasa respectiv uleioasa din cadrul emulsiilor. Mediul de dispersiune "apa" este constituit din apa, lichide miscibile cu apa ca glicerolul, alcoolul, propilenglecol, solutii de diferite substante medicamentoase sau ale unor agenti de vascozitate, etc. iar prin mediul de dispersiune "ulei" se inteleg uleiuri grase vegetale, ulei de parafina, oleat de etil, substante miscibile cu uleiuri ca laolina, ceara spanurile, solutii uleioase ale unor substante medicamentoase liposolubile ca vitamine, hormoni, etc.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.