Taina Sfantului Botez

Trimis la data: 2007-01-11
Materia: Religie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 8.53 / 10
Downloads: 10084
Autor: Pitik
Dimensiune: 7kb
Voturi: 606
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Taina Sfantului Botez.Botezul se savarseste in biserica de catre preot.Se umple cu apa vasul anume facut pentru savarsirea botezului,care se numeste cristelnita. Apoi,dupa sfintirea apei si dupa alte multe rugaciuni,zice: “Se boteaza robul/roaba lui Dumnezeu (numele) in numele Tatalui,amin,si al Fiului, amin, si al Sfantului Duh. Amin.” Botezul fiind unirea cu Hristos in Biserica Sa,este absoult necesar pentru mantuire.Hristos Insusi Hristos Insusi a spus :”De nu se va naste cineva din apa si din Duh nu va putea intra in Imparatia lui Dumnezeu.”Taina Sfantului Botez
Taina Sfantului Botez a fost instituita de Mantuitorul nostrum Iisus Hristos.El a poruncit Apostolilor Sai dupa Invierea Sa din orti ,zicand:
“Mergand,invatati toate neamurile,botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh”.

Taina Sfantului Botez.Botezul se savarseste in biserica de catre preot.Se umple cu apa vasul anume facut pentru savarsirea botezului,care se numeste cristelnita.Apoi,dupa sfintirea apei si dupa alte multe rugaciuni,zice:
“Se boteaza robul/roaba lui Dumnezeu (numele) in numele Tatalui,amin,si al Fiului,amin,si al Sfantului Duh.Amin.”

Taina Sfantului Botez.Botezul fiind unirea cu Hristos in Biserica Sa,este absoult necesar pentru mantuire.Hristos Insusi a spus :”De nu se va naste cineva din apa si din Duh nu va putea intra in Imparatia lui Dumnezeu.”

De aceea Biserica noastra ,mostenind practica veche din timpul Sfintilor Apostoli,boteaza pruncii.Iar de se intampla ca un prunc sa moara nebotezat,parintii acestuia au pacat foarte mare.

In cazul in care un prunc nebotezat este pe moarte si in preajma nu se gaseste nici un preot,atunci orice crestin cucernic ,barbat sau femeie,are dreptul si datoria sa-l boteze.Punand apa intrun vas curat,trebuie s ail ia pe prunc si afundandu-l de trei ori in apa sa spuna aceleasi cuvinte pe care preotul le spune cand boteaza.

Acest botez se numeste botez de necesitate.Daca pruncul astfel botezat trai,dupa aceea el trebuie adus la biserica.Preotul nu va mai repeat botezul,dar il va completa cu rugaciuni si cu celelalte randuieli cuprinse in slujba botezului.

Pruncii sunt insotiti la Botez de Nasi ,care marturisesc pentru ei,finii lor ,credinta in Hristos si fagaduiesc sa-i creasca in aceasta credinta.

Finii au datoria sa cinsteasca sis a iubeasca pe nasi ca sip e parintii lor trupesti,pentru caprin marturisirea si granite acestora au fost renascuti la o viata noua in Hristos.

Botezul il uneste pe om cu Hristos si cu Biserica si-l renaste pentru o viata noua:viata in Hristos sau viata vesnica.Dar,pentru a dobandi viata vesnica,omul botezat trebuie sa-l iubesca pe Mantuitorul Hristos,sa se roage Lui sis a lucreze in lume potrivit cu invatarura Evangheliei si a Bisericii Sale.Crestinii botezati,care nu raman intotdeauna aproape de Hristos si nu fac voia Lui ,nu aduc rod de viata sfanta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.