Taina Sintei Euharistii

Trimis la data: 2010-06-02
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: 19
Nota: 7.91 / 10
Downloads: 2
Autor: Alina
Dimensiune: 20kb
Voturi: 12
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Sfanta Euharistie reprezinta cea mai importanta Taina pentru ca ea cuprinde minunea minunilor, adica prefacerea painii si vinului in Trupul si Sangele Domnului, si totodata unirea celui ce se impartaseste cu Iisus Hristos, Dupa cum El insusi me spune:”Cel ce Mananca trupul Meu si bea sangele Meu pe trece intru mine si Eu intru el”.M-am orientat spre acesta Sfanta Taina in elaborerea acestei lucrari caci ea este faptul primordial al mantuirii si extrem de folosita in traditia bisericeasca.
Un alt motiv pentru care am ales aceasta tema il comtituie minunea care se petrece prin Sfanta Impartasanie, adica faptul ca Hristos ramane intru noi si noi intru El, unplandune sufletul strabatandu-ne toate adancurile si toate iesirile, invaluindu-ne din toate partile oprind sagetile viclene care se arunca din afara asupra noastra, adapostindu-ne de orice atac ar veni si din orice parte, ca El este scaparea noastra.

Consider ca mi se atribuie si mie ca viitor slujitor al lui Dumnezeu sa canosc in amanunt acesta Sfanta Taina spre a-i putea indemna si pe altii sa inteleaga minunea minumilor dar nu in ultimul rand de a respecta porunca lui Iisus Hristos care zice: ”Aceasta sa faceti intru pomenirea Mea

II. Introducere
Sfanta Impartasanie este Taina in care sub chipul painii si al vinului ,se impartaseste crestinul cu insusi Trupul si Sangele lui Iisus Hristos,spre iertarea pacatelor si spre viata de veci,infatisandu-se, totodata,real si nesangeros, jertfa de pe cruce a Mantuitorului.

Aceasra Sfanta Taina a oranduit-o Insusi Domnul nostru Iisus Hristos,care nu numai ca a vobit despre ea, ci a si infaptuit-o insusi in ajunul rastignirii Sale.Dupa ce a mancat cu Apostolii Sai, luand o paine si rugadu-se Tatalui Ceresc, a binecuvantat-o si frangand a zis:.

Apoi a luat un pahar si dupa ce a multumit,le-a dat zicand:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.