Tainele Meleagurilor Moldovei

Trimis la data: 2014-01-07
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 9.83 / 10
Downloads: 0
Autor: smylee
Dimensiune: 1012kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Titlul ales pentru acest traseu este Tainele Meleagurilor Moldovei deoarece este o zona cu un potential turistic ridicat si dispune in acelasi timp de o varietate de bogatii ale naturii,care creaza un cadru natural mirific.Pot spune ca Moldova este o parte a Romaniei complexa,ce ofera turistilor cadre naturale de neuitat cat si atractii turistice care le vor bucura privirea.
Obiective de vizitat in Localitatea Iasi:Palatu Culturii Palatul Culturii din Iasi este o cladire emblematica, construita, in perioada 1906 - 1925, in perimetrul fostei Curti Domnesti medievalemoldovenesti, pe locul fostului Palat Domnesc. Cladirea este inscrisa in Lista monumentelor istorice Stilul palatului e neogotic flamboyant, cu detalii ornamentale, cu elemente heraldice in exterior.

Aripile cu iesindurile semicirculare au fost retrase si impodobite la fronton cu statui de arcasi ce stau de straja, iar pe laterale s-au construit doua intrari sub forma unor turnuri boltite. Intrarea in palat se face printr-un turn donjon mare, cu creneluri si firide dominate de o acvila cu aripile desfacute.

Elemente de interes turistic sunt: "Sala gotica", unde se poate admira mozaicul ce reprezinta un "bestiarum" medieval (grifoni, acvile bicefale si lei). "Sala Voievozilor" se afla la etaj si contine, in medalioane, portretele domnilor Moldovei si ale regilor Romaniei. Tot la etajul I se afla "Sala Henri Coanda". Orologiul cu carillon, instalat in turnul central, este dintr-un ansamblu de opt clopote care reproduc, din ora in ora, "Hora Unirii".[3]

Legenda spune ca in proiectul initial erau prevazute 365 de camere, dar constructia are 298 incaperi cu o suprafata de aproximativ 36.000 m2. La fatada sunt 92 ferestre, iar la mansarda alte 36 in ogiva si doua randuri de baghete.[4][5]La etajul I, la fatada centrala, se afla "Sala Voievozilor", cu picturi in stilul frescelor medievale din ctitoriile Moldovei, asezate in chenare de epoca. Picturile au fost executate de Stefan Dimitrescu si de elevii sai.

Tot la etajul I se afla sala "Henri Coanda", ale carei lambriuri au fost executate dupa un proiect al marelui savant. In amintirea anilor petrecuti la Iasi ca elev al Liceului Militar, Coanda a daruit orasului proiectul "Monumentului Eroilor Romani" din cartierul Galata si reteta unui ciment special, care imita perfect culoarea si sunetul lemnului de stejar.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.