Taxa pe valoare adaugata mijloacelor de transport noi

Trimis la data: 2009-07-01
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 7.26 / 10
Downloads: 775
Autor: Aurelia
Dimensiune: 200kb
Voturi: 35
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
1. MIJLOACELE DE TRANSPORT NOI.Potivit art.1251 alin.3 din Codul fiscal sunt cuprinse in aceasta categorie de bunuri:vehiculele terestre, nave, aeronave(pentru transportul de pasageri sau marfuri), astfel:
Vehicul terestru, a carui capacitate depaseste 48 cm3 sau a caror putere depaseste 7,2 KW:livrate cu maximum 6 luni dupa intrarea initiala in exploatare sau care nu au parcurs mai mult de 6000 de km.
Nave, cu o lungime mai mare de 7,5 m (cu exceptia navelor comerciale):
livrate cu maxim 3 luni dupa intrarea initiala in exploatare, sau care nu au navigat mai mult de 100 de ore

Aeronave, a caror greutate la decolare depaseste 1550 kg (cu exceptia avioanelor destinate curselor de linie):furnizate cu maximum 3 luni dupa intrarea initiala in exploatare, sau,care nu au zburat mai mult de 40 ore

1.1. Achizitia intracomunitara de mijloace de transport noi, intotdeauna este supusa T.V.A. in statul membru de destinatie:
- indiferent de calitatea furnizorului, niciodata nu este tratata ca un bun second hand;indiferent de calitatea cumparatorului (persoana fizica, persoana impozabila, persoana juridica neimpozabila);chiar daca nu se efectueaza nici o tranzactie;fara aplicarea unui plafon;nu se aplica regimul vanzarilor la distanta;persoana fizica depune decont special si plateste T.V.A.

1.2. Livrarea intracomunitara de mijloace de transport noi, efectuata de o persoana impozabila inregistrata in scopuri de T.V.A.:este scutita intotdeauna de T.V.A. daca se face dovada transportului dintr-un stat
membru in alt stat membru;nu este necesar ca beneficiarul sa comunice un cod de T.V.A. in scopuri fiscale, din alt stat membru (art. 143, alin. 2,)
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.