Taxa pe valori adaugate, accizele, taxa pentru proceduri vamale

Trimis la data: 2017-02-27 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 19 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: wolvagenpol Dimensiune: 24kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Aparitia taxelor vamale se impleteste organic cu formarea si conturarea statelor in perioada de inceput a orinduirii sclavagiste. Aparitia acestor taxe, se justifica initial, printr-un scop pur fiscal, ca sursa de venituri pentru aparatul de stat, fiind menit sa ajute la suportarea cheltuielilor bugetare determinate de exercitarea functiilor de stat.

Astfel, printre primele state care au perceput drepturile de import/ export se enumera: statele grecesti (sec. V-VI) , Egiptul (sec. III), Asia si China (sec. II) , Imperiul Roman. Acele taxe vamale pe atunci la fel reprezentau un impozit direct perceput de catre stat, in momentul trecerii marfurilor peste granitele vamale ale tarii respective, si reprezentau, ca si in prezent cea mai raspindita si cunoscuta categorie de venituri bugetare.

CUPRINS
1. TAXE PE VALORI ADAUGATE 3
1.1. Notiunea si esenta Taxei pe valoarea adaugata 3
1.2. Modul de calculare si achitare a TVA 6
1.3. Livrarile impozabile si livrarile scutite de TVA 9
1.4. Termenele obligatiei fiscale 10
2. ACCIZELE 11
2.1. Notiuni generale 11
2.2. Modul de calculare a accizelor 13
2.3. Controlul efectuat de organele fiscal si organele vamale 16
3. CONCLUZII 18
4. BIBLIOGRAFIE 19

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.