Tehnica inserarii implantelor - lama la mandibula

Trimis la data: 2013-12-16
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 7.63 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
INCIZIA : se face pe coama crestei, din trigonul retromolar, pana la dintele stalp anterior. Incizia este situata paracrestal, spre lingual, astfel incat, cel putin 2mm de gingie fixa sa fie situasta pe FV a bontului, pentru ca muschiul buccinator sa nu preseze pe implant pe perioada vindecarii. Se asociaza incizii de eliberare vertical-oblice: distal pe ramul ascendent iar mezial in santul gingival, pana in regiunea canina.
DECOLAREA:spre vestibular, pentru a expune fata laterala a crestei edentate si partea superioara a gaurii mentoniere (care ajuta la determinarea zonei de siguranta de deasupra canalului mandibular). Gaura mentoniera este un reper anatomic important si pentru insertia implantelor in regiunea premolara. Doar in 12% a cazurilor bucla canalului mentonier este vizibila pe radiografia panoramica, anterior de gaura mentonuiera, de aproximativ 5mm lungime.

si spre lingual cativa mm. decolarea si l anivelul trigonului retromolar cand implantul se extinde si in aceasta regiune (in cazurile in care inlocuieste molarii).PREPARAREA LACASULUI OSOS:Se marcheaza pozitia viitoarelor bonturi pe FV a osului cu ajutorul unei freze;
Daca creasta are o latime mai mica de 2,5mm, se face osteoplastia crestei prin frezare, sub irigatie abundenta. Rezulta o creasta cu latime mai mare, dar cu inaltime mia mica, respectiv cu canalul mandibular mai aproape de coama crestei.

Corticalele V si L trebuie sa aiba aceeasi inaltime, astfel incat dupa inserare, portiunea superioara a implantului sa fie inserata la acelasi nivel cu cele doua corticale. Efectuarea osteotomiei. Aceasta trebuie sa aiba aceeasi inaltime, cel putin 10mm ( inaltime egala cu dimensiunea implantului de la baza bontului, la marginea inferioara a lamei) pe toata lungimea osteotomiei (de la jumatatea regiunii M1 spre anterior).

Lacasul de osteotomie trebuie sa fie situat lingaul de canalul mandibular, si deasupra canalului mandibular, in zona de siguranta clinica. Initial se efectueaza orificiile pilot de 5mm adancime, pe coama crestei, la distanta de de 5mm unele de altele. Se folosesc freze sferice, cu viteza redusa. Orificiile pilot vor avea o directie inclinata, astfel incat sa fie paralele cu tabla linguala.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.