Tehnica si arta fotografica

Trimis la data: 2015-01-11
Materia: Arte plastice
Nivel: Facultate
Pagini: 38
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: Tiberiu_F
Dimensiune: 306kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In multe din facultati din universitatile europene disciplina "FOTOGRAFIE" isi gaseste un loc binemeritat. Apare ca fireasca o intrebare: La ce este bun studiul fotografiei la nivel universitar? Intrebarea se pune cu atat mai mult cu cat in Romania exista doar cateva forme de pregatire preuniversitara si studiul partial al fotografiei in sectiile de imagine de la unele institutii de invatamant superior.
O prima incercare de raspuns ar putea sa ni se para puerila:
O a doua incercare de raspuns ar fi ca notiunile de tehnica, estetica si istoria fotografiei, insusite prin invatare, sunt extrem de folositoare in actul creatiei propriu-zise. Absenta unui sistem universitar organizat, a impins fotografia intr-o zona periferica a ierarhiei artelor uzuale.Sub asaltul permanent al imaginilor, apare nevoia studiului teoretic elevat pentru a ridica fotografia peste stacheta din ce in ce mai sus ridicata. Va propun sa ne asumam impreuna acest efort.

Exista o multitudine de cai de abordare a fotografiei, cu optiuni variate in ceea ce priveste stilurile, genurile si tehnicile de la instantaneul cotidian la fotografia de la reportajul autonom la colajul regizat, de la fotografia publicitara.
Fotografia nu mai traieste autonom, apeland tot mai des la extensia sau la conjugarea limbajului si expresiilor fotografice cu noile medii uzuale: TV, video, computer etc.
Imaginile sunt compuse pe cale optica si electronica din unitati spatiale delimitate.

Singurul criteriu valabil ramane exigenta abordarii, in cunostinta de cauza, a acestor varietati de imagini, prin descifrarea limbajului specific al fotografiei ca ramura distincta a artelor plastice.Interpretarea oricarei imagini fotografice depinde atat de intentia celui care o priveste, cat si de intentia realizatorului. Avand in vedere nivelurile diferite de intelegere, coincidenta lor nu presupune insa anularea relativului pentru ca subiectivitatea este prezenta fara a avea pretentia universal-valabilului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.