Tehnici de comunicare cu presa comunicatul de presa

Trimis la data: 2014-02-13 Materia: Jurnalism Nivel: Facultate Pagini: 85 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 107kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Orice organizatie, precum si orice persoana publica trebuie sa se confrunte, in fiecare zi, saptamana, luna sau an, cu noi provocari, sa faca fata unor probleme noi, sa ia decizii care asigura dezvoltarea sau precipita declinul.Pentru a se impune in mediul lor, organizatiile, trebuie sa se sprijine pe diverse tehnici, acestea fiind elaborate de diversi consilieri in comunicare care sa ofere rezolvaripentru problemele care apar.
Referate similare: Nu exista referate similare

Or, din ce in ce mai mult , comunicarea si relatiile publice se dovedesc instrumente originale si eficace pentru a raspunde provocarilor cu care se confrunta orice organizatie. Ele pot ajuta la rezolvarea unei probleme, lansarea unei idei, evitarea unei catastofe - in efortul de a depasi problemele de zi cu zi.

Pentru depasirea cu succes a problemelor ce intervin intr-o organizatie este nevoie de o structura de comunicare, un birou de presa care sa asigure comunicarea cu presa. Relatiile cu presa se refera la toate legaturile pe care o organizatie le poate stabili cu mass-media; aceste relatii au drept scop promovarea in randurile publicurilor-tinta, prin canalele mediatice, a activitatii organizatiei, a punctelor sale de vedere si a personalitatii sale. Este vorba, astfel, de toate actiunile care incearca sa atraga atentia presei.

Aceste actiuni pot imbraca diverse forme, dintre care cele mai importante sunt comunicatele de presa, conferintele de presa, intalnirile si briefing-urile. In lucrarea de fata accentul cade pe comunicatul de presa, importanta acestuia este covarsitoare, el are rolul de a informa mass-media cu privire la un eveniment, o lansare, sau o problema cu care se confrunta organizatia respectiva cu scopul ca acesta sa fie publicat pentru a ajunge la publicul-tinta.

Orice organizatie care se respecta are nevoie de o structura/departament de comunicare cu presa deoarece aceasta asigura buna informare a jurnalistilor, cu scopul de a permite functionarea armonioasa si eficienta a unei institutii complexe si descentralizate. Din acest motiv nu trebuie neglijata existenta unei astfel de structuri capabile sa gestioneze eficient eventualele probleme cu care se confrunta organizatia. Biroul de comunicare cu presa trebuie sa fie capabil sa intretina relatii bune cu jurnalistii, care sunt mijlocul cel mai eficient de informare a publicului organizatiei.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.