Tehnologia agrivoltaica si impactul asupra mediului

Trimis la data: 2022-05-05
Materia: Fizica
Nivel: Liceu
Pagini: 17
Nota: 9.68 / 10
Downloads: 0
Autor: anusk872007
Dimensiune: 45kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: docx
Acorda si tu o nota acestui referat:
Introducere 2
CAPITOLUL I 3
1.1.Metode agrivoltaice 3
1.2.Fotovoltaica 3
1.3.Descrierea de celule solare 4
1.4.Eficienta electrica a unei celule fotovoltaice 5
1.5.Celulele perovskite 6
1.6.Cresterea fotovoltaicii 6
1.7.Conducatori si bariere pentru crestere 7
CAPITOLUL II 8
2.1.Impactul Energiei Solare Asupra Mediului 8
2.2.Materialele Folosite 8
2.3.Reciclarea Panourilor Solare 8
2.4.Tipuri de impact 8
2.5.Impacturi ale PV de prima generatie 9
2.6.Impacturi din a doua generatie 9
2.7.Impacturi din generatia a treia 10
Concluzii 12
Bibliografie 14
Introducere

Termenul "fotovoltaic" provine din Greaca φa��ς (phos) care inseamna "lumina", si din "volt", unitatea de forta electromotiva, volt, care la randul sau provine de la numele de familie in italiana al fizicianului Alessandro Volta, inventator al bateriei (celula electrochimica). Termenul "fotovoltaic" este utilizat in limba engleza din 1849.[CITATION Sme49 p 15 l 1048 ]
Termenul "agrivoltaic" care uneori este scris sau denumit agriphotovoltaic, a fost folosit pentru prima data intr-o publicatie in 2011[CITATION Dup l 1048 ]. Conceptul este cunoscut sub mai multe nume din lume: "agrofotovoltaic" in Germania,[ CITATION Sch13 l 1048 ] "agrovoltaic" "In Italia , "partajare solara" in Japonia, "agri-PV" in China, "Agrinergie" de compania Akuo Energy . Prin extensie, instalatiile precum serele agricole echipate cu panouri solare pot fi, de asemenea, considerate sisteme agrivoltaice.
Agrivoltaice sau agrofotovoltaice (APV) co-dezvolta aceeasi zona de teren pentru ambele solare fotovoltaic puterea cat si pentru agricultura.[CITATION Din16 p 299–308 l 1048 ] Aceasta tehnica a fost conceputa initial de Adolf Goetzberger si Armin Zastrow in 1981.[CITATION ZAS82 p 55–69 l 1048 ] Coexistenta panourilor solare si a culturilor implica o impartasire a luminii intre aceste doua tipuri de productie. Oile si mai multe culturi pot beneficia de aceste sisteme, inclusiv productia de fructe.[CITATION Eco l 1048 ]
In anul 1981, Adolf Goetzberger si Armin Zastrow, doi fizicieni din Germania, au creat o metoda care uimeste cu avantajele sale chiar si in ziua de astazi. Este vorba despre agrivoltaice (cunoscute si drept APV - agriculture photovoltaics), o tehnologie care permite co-existenta armonioasa intre panourile solare si agricultura. Termenul de "agrivoltaics" a aparut abia in 2011, iar popularitatea lor a crescut odata cu schimbarile climatice, deoarece culturile sufera puternic din cauza cresterii temperaturilor si nevoilor mari de irigare.
Sistemul ofera un dublu avantaj atat prosumatorilor, cat si agricultorilor. Atunci cand alegi panourile fotovoltaice ca sursa de energie regenerabila si vrei sa le montezi pe terenul pe care il detii, spatiul de sub ele nu mai poate fi folosit in niciun fel. Aici vin in ajutor APV-urile care sunt montate deasupra culturilor si care permit: plantarea fructelor si legumelor, accesul luminii in unele momente ale zilei si umbra la orele in care soarele arde puternic. De asemenea, ele pot fi instalate la o inaltime si distanta care sa permita si circulatia utilajelor agricole. Asadar, castigul este dublu: generezi energie curata si te bucuri de o cultura bogata.

CAPITOLUL I

1.1. Metode agrivoltaice
Exista trei tipuri de baza de agrivoltaice care sunt cercetate in mod activ: matrice solare cu spatiu intre culturi, matrice solara stiltata deasupra culturilor si matrice solara cu efect de sera. Toate aceste trei sisteme au mai multe variabile utilizate pentru a maximiza energia solara absorbita in ambele panouri iar culturile. Principala variabila luata in considerare pentru sistemele agrivoltaice este unghiul panourilor solare - numit unghi de inclinare. Alte variabile luate in considerare pentru alegerea locatiei sistemului agrivoltaic sunt culturile alese, inaltimea panourilor, iradierea solara in zona si climatul zonei. In ceea ce priveste tablourile solare stiltate deasupra culturilor, exista inca din 2017 un nou concept tehnologic care combina concentrarea fotovoltaica cu multiplexarea cu diviziune agrivoltaica si lungime de unda.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.