Tehnologia artelor plastice

Trimis la data: 2005-07-24
Materia: Arte plastice
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 7.05 / 10
Downloads: 2307
Autor: Ana Nastase
Dimensiune: 10kb
Voturi: 278
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
PLUTARH: "In arta nimic din cea ce este bine facut nu este intamplator; nu cunosc nici un caz in care o lucrare sa fii reusit, altfel decat datorita previziu-nii si stiintei artistului." Definitie: tehnica sau tehnologia artelor plastice este un asamblu de principii si reguli, privind mijloace de materiale cu ajutorul carora se exprima gandirea estetica (artistica).
Subjectivul are o importanta primondiala in procesul de realizare a unei lucrari de arta. Alegerea corecta a suportului pentru tehnica folosita este primul pas pe care artistul plastic il realizeaza in procesul de creatie, de elaborare a lu-crarii respective.
Astfel: alegem suporturile in functie de tehnicile si materialele folosite pentru realizarea lucrarii de arta si bineinteles in functie de tema aleasa.

Alegerea corecta a suportului difera de la tehnica la tehnica. De aceea in cele ce urmeaza amintim cateva feluri de suporturi in functie de tehnica aleasa, astfel:
-GRAFICA (DESEN): hartie, carton, piatra, linoleum etc.;
-PICTURA: carton, panza, sticla, lemn etc.;
-ARTA MONUMENTALA: perete (tencuiala), lemn etc.;
-SCULPTURA: lut, ipsos, piatra, metal, lemn etc.

Atelierul de creaatie este a cea incapere in care artistul plastic isi desfasoara activitatea. Atelierul de creatie trebuie sa aiba cel putin 35-45 mp. Pe langa atelierul propriu zis artistul trebuie sa dispuna si de spatii anexa pentru depozitarea materialelor, pentru prepararea unor operatiuni auxiliare necesare in activitatea de creatie.
Lumina obligatorie in atelierul de creatie este lumina naturala venita dinspre NORD.

Asezarea sevaletului.
Def.: sevaletul respectiv suportul se va aseza in asa fel incat lumina sa vina din partea opusa mainii cu care lucrezi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.