Tehnologia de obtinere a sucurilor din fructe fara aditivi vs sucuri obtinute industrial

Trimis la data: 2022-04-07
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 21
Nota: 9.35 / 10
Downloads: 0
Autor: paraoanugeorgeiulian
Dimensiune: 2752kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: docx
Acorda si tu o nota acestui referat:
CUPRINS


1. Productia ecologica 3
2. Conceptul de produs ecologic 4
3. Rolul procesului ecologic 5
Painea Grau Intreg 5
4. Schema tehnologica de obtinere a painii 8
5. Procesul tehnologic propriu-zis de fabricare a painii 8
Prepararea aluatului 8
Pregatirea si dozarea materiilor prime si auxiliare 9
Pregatirea si dozarea drojdiei 12
Pregatirea si dozarea sarii 13
Metode pentru prepararea aluatului 13
Framantarea aluatului 13
Fermentatia aluatului 15
Prelucrarea aluatului 15
Divizarea 16
Modelarea 16
Predospirea si dospirea finala 17
Dospirea finala 17
Coacerea produselor 18
Cuptoarele de paine 18
Depozitarea 19
Racirea produselor 20
Concluzie 20
REFERINTE BIBLIOGRAFICE : 21
1. Productia ecologica
Productia ecologica este un sistem de gestiune agricola si de productie alimentara care combina cele mai bune practici de mediu, un nivel inalt de biodiversitate, conservarea resurselor naturale, aplicarea unor standarde inalte privind bunastarea animalelor si o metoda de productie care respecta preferintele anumitor consumatori pentru produse obtinute cu ajutorul unor substante si procese naturale. Astfel,metoda de productie ecologica joaca un dublu rol social, deoarece,pe de-o parte, furnizeaza bunuri publice, contribuind la protectia mediului, precum si la dezvoltarea rurala.
Cresterea cererii consumatorilor a condus la dezvoltarea agriculturii ecologice in ultimii ani in majoritatea statelor Uniunii Europene .
Reformele recente din cadrul politicii agricole comune (orientarea productiei in functie de piata) stimuleaza piata produselor ecologice. Legislatia aplicabila productiei ecologice joaca un rol din ce in ce mai important in cadrul politicii agricole si este strans legata de evolutia pietelor agricole.
Atat productia cat si comercializarea produselor ecologice pe piata urmeaza un proces strict ce trebuie urmat. Inainte de a obtine produse agricole care apoi sunt comercializate ca produse ecologice, fermierii care practica agricultura conventionala trebuie sa faca trecerea de la aceasta la cea ecologica prin respectarea unei perioade de conversie.
Aceasta perioada de conversie difera de la o productie la alta. In productia vegetala este de 2 ani pentru culturile anuale si 3 ani pentru culturile perene ,in productia animaliera dureaza intre 6 saptamani si 12 luni iar in apicultura 1 an.
In cazul in care vor sa se obtina atat produse ecologice cat si conventionale, ei trebuie sa separe clar cele doua operatiuni, in cursul fiecarei faze de productie. Atat producatorii cat si procesatorii trebuie sa respecte tot timpul regulile specifice precizate in Regulamentul Uniunii Europene. Ei trebuie sa-si supuna activitatea unor inspectii din partea organismelor sau autoritatilor de inspectie UE pentru a asigura ca sunt respectate toate conditiile legislatiei in vigoare privind produsele ecologice.
Operatorii care trec cu succes de aceste inspectii vor primi apoi certificarea ecologica si isi vor putea eticheta produsele ca fiind ecologice.

Conform regulamentului nr.834/2007 , productia ecologica prezinta cateva principii de baza, si anume:

• eliminarea oricarei tehnologii poluante;
• realizarea structurilor de productie si a asolamentelor echilibrate, in cadrul carora
rolul principal sa il detina rasele ,speciile si soiurile cu inalta adaptabilitate;
• sustinerea continua si ameliorarea fertilitatii naturale a solului;
• integritatea cresterii animalelor in sistemele de productie a plantelor si produselor din plante;
• utilizarea economica a resurselor energetice conventionale si inlocuirea acestora in mai mare masura prin utilizarea rationala a produselor secundare reutilizabile;
• aplicarea unor tehnologii atat pentru cultura plantelor, cat si pentru cresterea animalelor care sa satisfaca cerintele speciilor, soiurilor, si raselor.

Productia de alimente ecologice procesate este separata in spatiu de productia de alimente neecologice.

Urmatoarele conditii se aplica compozitiei alimentelor ecologice procesate:

• produsul este fabricat in principal din ingrediente de origine agricola; pentru a stabili daca un produs este fabricat in principal din ingrediente de origine agricola ,nu se iau in considerare apa si sarea de bucatarie;
• pot fi utilizati numai aditivii ,auxiliarii tehnologici, aromele, apa, sarea, preparatele din microorganisme si enzime, mineralele, vitaminele precum si aminoacizii inclusi in alimente in scopuri nutritionale speciale, numai daca utilizarea lor in productia ecologica a fost autorizata in conformitate cu articolul 21;
• un ingredient ecologic nu trebuie sa fie prezent impreuna cu acelasi ingredient in forma neecologica sau cu un ingredient provenit din productia de conversie;
• alimentele obtinute din recolte de conversie contin doar un ingredient vegetal de origine agricola;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.