Tehnologia de preparare a cremvustilor din carne de porc

Trimis la data: 2013-04-12
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 17
Nota: 7.43 / 10
Downloads: 0
Autor: blankpage
Dimensiune: 146kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Din totalul carnii destinate prelucrarii industriale, preparatele de carne detin ponderea cea mai mare (peste 70%) in continua crestere. Acestea sunt prelucrate din carne tocata de vita, de porc,de oaie sau vinat de care se adauga grasime , singe,organe tocate si condimente. In mezeluri se pot ingloba hidrolizate, concentrate sau izolate proteice de origine animala sau vegetala. Dupa introducerea intr-o membrana, mezelurile se fierb si/sau afuma,pentru a putea fi consumate ca atare.
Materia prima folosita pentru fabricarea sortimentului "Crenvursti din carne de porc" o reprezinta carnea de porc lucru. In vederea pregatirii compozitiei aceasta se toaca la volf prin sita cu ochiuri de 3mm apoi se continua maruntirea la cuter in timpul prelucrarii la cuter pentru asigurarea caracteristicilor optime a pastei se adauga amestec de sarare, polifosfati si apa racita cu ghiata . Bratul obtinut se depoziteaza pentru maturat in depozite frigorifice. Dupa maturare bratul se introduce dinou in cuva cuterului unde se prelucreaza cu condimentele si cu celelalte adaosuri pana la complete omogienizare.

Pasta obtinuta omogienizata se introduce in membranele pregatite in prealabil . Dupa umplerea cu pasta a membranelor se formeaza bucati prin rasucirea membrane la distante egale de circa 12 cm formanduse siraguri . Crenvurstii se aranjeaza pe bete , care se aseaza pe rame si se introduc la fum cald. In afumatoare membranele se usuca la o temperatura de 45....75ºC timp de 10-15 min , dupa care urmeaza afumarea propriuzisa la o temperatura de 75....95ºC, timp de 10-20 min in functie de grosimea produsului.

Dupa fierbere, produsul se raceste fie in bazine cu apa curgatoare fie sub dus cu apa rece. Produsul asezat pe bete de depoziteza in frigorifer la o temperatura de 2..4ºC pana cand se livreaza. Pentru fabricarea produselor din carne se foloseste carne provenita de la porcine cu masa corpului de 90kg in viu,din taierea normale.Din abator carnea de porcine se livreaza sub forma de jumatati de carcasa, congelate sau refrigerate. Intre intreprinderile de profil , carnea poate fi livrata si pe calitati sau in piese anatomice separate, in stare termica congelata sau refrigerata.

La fabricarea preparatelor din carne se poate folosi si carnea de porcine de calitate si valoare nutritiva mai redusa ,in proportie de 25-50%. Din jumatatile de carcase se obtin toate calitatile de carne care intra in retetele produselor din carne. Materiile auxiliare sint substante indispensabile realizarii produselor din carne,ele participand la conservarea produselor,la ameliorarea gustului la stabilizarea culorii carnii,la emulsionarea grasimilor, la retinerea apei si sucului celular etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.